„ Javni nastup bez treme“

by abuzgo

U organizaciji sveučilišne udruge Duhos početkom akademske godine 2017./2018. pokrenut je novi projekt pod nazivom „Javni nastup bez treme“ koji je namijenjen studentima osječkog Sveučilišta. Tražimo odgovor na pitanje: „Odakle trema i kako nju nadvladati“? Mnogobrojni studenti susreću se s ozbiljnom poteškoćom tijekom prezentacija pred svojim kolegama, kao i tijekom usmenih ispita. „Ideja tog projekta dolazi od samih studenata i namijenjena je upravo njima. Smatram da je taj korak dobar pogodak na psihološkom području studentske populacije.“- poručuje sveučilišni kapelan pater dr. sc. Arkadiusz Krasicki CSSp.
Upravo 16. studenog 2017. u novom studentskom domu održao se prvi sat „Javnog nastupa bez treme“ kojeg vodi poznata i cijenjena osječka glumica gosp. Areta Ćurković. Poznata iz malih ekrana, ali i s velike scene, glumica je ohrabrila mlade sudionike primjerom svoga javnog nastupa i bogatim svjedočanstvom, u kojem je ukazala na ljudske svakodnevne strahove koji sačinjavaju glavnu pozadinu treme tijekom javnog nastupa.
Susret se sastojao od dva dijela. U prvom dijelu polaznici su se morali predstaviti na jedan poseban način koji je uključivao njihovu maštu. U drugom dijelu studenti su bili zamoljeni sjesti pred ostalim sudionicima na stolicu i ispričati priču na zadanu temu. Gospođa Areta ponudila je tu vježbu poznatu kao „brbljava stolica“. U njoj su, sjedeći na „brbljavoj stolici“, morali bez priprema, ispričati maštovitu priču bez stanke.
Susret se nastavlja za tjedan dana.

Ilijana Matanović I duhos.com

Preporučeno