Plava crta
Petak, 9.03.2018.

Facebook Facebook

Share
Like

U četvrtak 8. ožujka 2018. grupa volontera i članovi Marijine legije iz župe sv. Ćirila i Metoda prisustvovali su misi u Domu za psihički bolesne odrasle osobe u Osijeku koju su predvodili pater Arek Krasicki (CSSp) i pater Stanislav (CSSp). Pater Arek nas je potaknuo na razmišljanje o našim zajednicama u kojima živimo, koliko su nam one potrebne i osjećamo li se u njima poput obitelji.
Također smo čuli jednu pouku da, prije nego li izgovorimo pogrešnu ili ružnu riječ nekome tko nas je uvrijedio ili naživcirao, zastanemo, progutamo to i promislimo o toj drugoj osobi. Često ne znamo kako je ta osoba proživjela dan, što joj se dobro ili loše dogodilo. Možda ju muči neka teška životna situacija. Zadnje što bi joj trebalo u takvim trenucima jest naša burna reakcija. Naučimo se kontrolirati u našim riječima i ne osuđivati druge. Podržimo ih tada pokušavajući razumjeti njihove probleme, biti jedni drugi na usluzi i pomoći. Budimo u miru s Gospodinom s njime u molitvi pripremajući se za najveći kršćanski blagdan. Nakon slavlja euharistije zajedno smo pjevali dok je pater podijelio svetu pričest onima koji su nepokretni u sobama.

Ilijana Matanović

Petak, 9.03.2018.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
13
ožu.
2018

Zapitaj se 24.dana korizme

Iv 5, 1-3a.5-16 Bijaše židovski blagdan pa Isus uziđe u Jeruzalem. U Jeruzalemu se kod…

Plava crta
9
ožu.
2018

Prvi petak u ožujku

U petak 2. ožujka 2018. slavili smo misu prvog petka u mjesecu. U našoj kapelici…

Plava crta
1
velj.
2018

Misa zadnjeg utorka uz blagoslov indeksa

U utorak 30.1.2018. slavili smo zajedničku svetu misu u crkvi sv. Ćirila i Metoda, već…

Plava crta
2
sij.
2018

Doček Nove godine s DUHOS-om

U nedjelju 31.12.2017. u osječkoj župi sv. Ćirila i Metoda, udruga DUHOS je ,već pomalo…

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.