Plava crta
Ponedjeljak, 5.12.2016.

Facebook Facebook

Share
Like

„Gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima“
(Mt 18,20)

U subotu u 9 sati smo se okupili u Tvrđi na Trgu Sv. Trojstva, gdje se i ove godine održava sajam antikviteta, svake prve subote u mjesecu. Okupili smo se kako bismo prezentirali svoje radove koje smo proteklih tjedana izrađivali s mnogo ljubavi. Sav iznos od prodaje namijenjen je studentima u potrebi, kako bismo im pomogli oko njihovog školovanja te ostalih briga koje imaju. Ljudi su na našem stolu mogli pronaći rukotvorine koje smo mi studenti radili s puno truda i ponajviše ljubavi. Mogli su se pronaći anđelčići, srceta, svijećnjaci sa svijećom te krunice. Svakom prolazniku koji je zastao dijelili smo poruke dana. U košaricu smo skupili sve te poruke koje bi prolaznik izvukao, pročitao i ponio kući. Svaka ta poruka je posebna i čovjek se u njoj može pronaći te je u svako doba dana ponovno pročitati. Također smo mladima dijelili i pozivnicu za duhovnu obnovu koja će biti ovog utorka, 06. 12. 2016., s početkom u 20 sati, a predvodit će je vlč. Ivan Jurić, župnik donjogradske župe Preslavnog Imena Marijina. U sklopu duhovne obnove bit će održana i svjedočanstva nekolicine bivših ovisnika i obraćenika. Početak i kraj našega rada i druženja započeli smo s molitvom. Tako smo se još jednom podsjetili na Isusove riječi u Matejevom Evanđelju: „Gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima“. Na taj način smo osvjedočili da je svaki rad, kako bi bio što plodonosniji, potrebno započeti s molitvom. Unatoč hladnoći i niskim temperaturama rezultat je bio plodonosan, a mi sretni jer ćemo, uz pomoć dobrih ljudi, studentima u potrebi uljepšati ovaj Božić.

Ponedjeljak, 5.12.2016.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
9
ožu.
2018

Zapitaj se 21. dana korizme

Mk 12, 28b-34 Pristupi Isusu jedan od pismoznanaca i upita ga: »Koja je zapovijed prva…

Plava crta
16
sij.
2018

Pjesma nad pjesmama

„Pjesma nad pjesmama“ poetsko je djelo stare hebrejske književnosti koje je uvršteno u biblijski kanon….

Plava crta
15
sij.
2018

Radost vjere u Isusa Krista

Bog je živ! To je jedina istina koju sam spoznala do sada. Nakon toliko godina…

Plava crta
14
sij.
2018

Tko su moji učitelji?

Slijediti mogu nagone svoje naravi. Tada sam sebičan, jer svaka moja potreba mora biti zadovoljena bez obzira kako to utječe na bližnjega. Moji nagoni mogu biti moji “učitelji” života. Novac ili prijatelji mogu biti moj “učitelj”. Što moji nagoni žele od mene?

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.