Pristanak na Božju ljubav

by admin

Duhovnost ne počinje pričama o Bogu. Ona počinje s Bogom. Vjernost počinje mojim pristankom na Božju ljubav. Vjernost Bogu iziskuje napor, odluku. Napor pristanka na Božje društvo, od jutra do noći. Kako iskusiti to? Kako doživjeti životnost? Dijeleći svoje sve i sebe drugima. Dajući od sebe. Dajući sebe.

Stani pred Boga, daruj mu svoje vrijeme, a onda sebe. Reci Isusu da mu dobrovoljno dolaziš, da dopuštaš da se tobom posluži. Reci mu da ti pomogne izgraditi svoju osobnost.

Pogledaj jesi li spreman na žrtvu? Možeš li se odreći neke ugodnosti, da bi postigao veću disciplinu ili ojačao osjetila duha? Želiš li na taj put ili ti je to teško, zahtjevno, ne možeš se odvažiti ili ne vidiš zašto je to potrebno?

Jesi li otvoren za budućnost i želiš li ostvariti ciljeve? Ne neke nerealne, infantilne, nepotrebne, već one koje vode samoostvarenju, koje će te dovesti do ispunjenja, zadovoljstva, sreće? Živiš li samo za sebe i u sebi?

Prihvaćaš li u svemu duh ovoga svijeta ili se boriš razabrati i dokučiti Božji duh?

Počni s obnovom svoga uma, kako bi dočekao obnovu svoga srca. Tako se može roditi novi čovjek, Božji čovjek za Božji svijet.

Pročitaj kako to radi Isus u Lk 4, 1-13.

Poslušaj Riječ, vidi što te dotaklo i moli svoju osobnu molitvu predanja, traženja i čežnje.

 Marcela|duhos.com

Preporučeno

Leave a Comment