Ići za Jaganjcem – 34.dan

by Duhos

U Ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Što je najveći dokaz ljubavi?
Zastani malo, pogledaj oko sebe. Promatraj događaje iz svoga života.

Što ljubav uistinu jest? Molim te pokušaj sam dati odgovor na to pitanje.

Mnogi traže istinitu ljubav. Ali, nitko ne može dati garanciju kako će se se takva ljubav ostvariti. Svi smo napuknuti i ranjeni prije svega na području ljubavi. Mladi dok stupaju u brak pitaju se ima li to uopće smisla jer tko će moći zajamčiti da će njihov brak opstati? Hoće li se ljubiti do kraja? Hoće li postojati isti intenzitet nježnosti u braku kao i prije braka? Mladi se boje braka.

Što ljubav jest? Jeste li se ikada pitali? Je li to samo osjećaj? Ljubi li majka uistinu svoje dijete kada ono godinama ne spava noću, a dok se ona stalno mora dizati? Što takva majka misli u sebi? Sigurno je ljuta i na sebe i na dijete, ali to ne znači da ga ona ne voli i ne ljubi.
Tako ljubav prekoračuje ljudski osjećaj.

Sjećam se jednog predavanja na predbračnom tečaju. Pitao sam buduće supružnike što ih je povezalo pa su se odlučili za vjenčanje. Iznenadio me je odgovor kratko ošišanog mladića iz prve klupe: “Kemija”! Je li ljubav kemija? A što će se dogoditi kada ona nestane? Hoće li otići na benzinsku malo natočiti ljubavi, odnosno kemije?

Što je dakle ljubav?

Danas neću pisati razmatranja jer ga smatram suvišnim. Razmatranje napiši sam. Gledaj Isusov križ. Tu je Jaganjac koji odnosi tvoj grijeh.
Nitko nema veće ljubavi od te kada netko daruje svoj život za druge!
Gledaj Isusa na križu i piši razmatranje sam.

Vi koji odlučite napisati razmatranje o razapetoj ljubavi, pošaljite ih meni pa ćemo neke od njih staviti anonimno na DUHOS. Gledajte u razmatranju Isusa. On je najvažniji.

pater.arek@gmail.com

Preporučeno