Ići za Jaganjcem – 38.dan

by Duhos

U Ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen

Jaganjac te uvodi u istinu.

Zastani malo. Traži tišinu. Opusti se. Pripazi da tvoja ramena uz meditaciju budu uvijek opuštena. Teško je razmatrati dok je um ispunjen mnogim i nepotrebnim mislima. Tada je tijelo napeto.

Udahni zrak koji ne vidiš. Ponovi tu vježbu par puta. Zašto? Dašak nas dovodi do duha, odnosno do Duha Svetoga. Ne vidiš ga, a on postoji. Treća je Božanska osoba. Čini se da je Duh Sveti zapravo nepoznati Bog.

Kakvo je tvoje iskustvo susreta s Duhom Svetim?

 

1 kor 11,23-26

Doista, ja od Gospodina primih što vama predadoh: Gospodin Isus one noći kad bijaše predan uze kruh, zahvalivši razlomi i reče: “Ovo je tijelo moje – za vas. Ovo činite meni na spomen.” Tako i čašu, po večeri, govoreći: “Ova čaša novi je Savez u mojoj krvi. Ovo činite kad god pijete, meni na spomen.” Doista, kad god jedete ovaj kruh i pijete čašu smrt Gospodnju navješćujete dok on ne dođe.

 

Ovo je moje tijelo, Ovo je moja krv. Te riječi čuješ svaki put kada dođeš na svetu misu. Vjeruj mi mnogi ne slušaju i ne znaju što to uopće znači. Znaš li da kad svećenik izgovara te riječi, koje je sam Isus izgovorio, u sili Duha Svetoga kruh i vino postaju Kristovo tijelo i Kristova krv. Ne znam ljepšeg trenutka, nego kada kao svećenik izgovaram te riječi. Da ih izgovorim isključivo kao Arek, odonosno bez svećeničkog reda, kruh i vino ostat će nepromjenjivi.

Niti jedan anđeo, niti Gospa, niti sveti Josip nema tu ovlast koju ima svećenik.

Znam da sam slab i grešan i mnogi su me otpisali jer su se razočarali u mene kao u čovjeka, ali dar svećeništva ostaje netaknut. Zahvali za svojeg svećenika. Možda je bilo nekih razmjerica?? Ali što bi bilo da ga nema?

Divim se Božjoj milosti i velikoj ljubavi Jaganjca, koji dolazi i daruje svoje riječi, a potom svoje tijelo i krv da ih pružim tebi, a ti ćeš odgovoriti AMEN – što znači vjerujem.

Razmatraj Božju riječ. Gledaj što ti Jaganjac nudi. On daruje tebi samoga sebe. Ulazi svojim tijelom u tvoju grješnost. Vas dvoje ste jedno. Promatraj svoju radost kada primaš Jaganjca….Zahvaljuj.

 

Pitanja: 

Gdje je tvoje srce tijekom svete mise?

Želiš li što češće primati i blagovati Kristovo tijelo?

 

Zadatak.

Molim te odi na svetu misu. Možda danas ili sutra, svakako u nedjelju i kada primiš Isusa u Presvetom Oltarskom Sakramentu ostani u zahvaljivanju. Neka zbor pjeva, neka žene sa strane mole svoje molitve, ti uđi u radost susreta, neka te preplavi Božji mir, radost, blagost, mir, hrabrost – ne odustaj -preduvjet k tome je tvoja čežnja koja se oblikuje od samoga početka svete mise, a i prije.

 

Zapiši svoja iskustva.

pater.arek@gmail.com

Preporučeno