Ići za Jaganjcem – 40.dan

by Duhos

U Ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

 

Ovo je zadnji naš susret. Nakon toga ja nestajem. Ostaješ ti i Jaganjac. Hvala ti na svemu.

 

Pročitaj Iv 20, 19-23. Razmatraj.

Uvečer toga istog dana, prvog u tjednu, dok su učenici u strahu od Židova bili zatvorili vrata, dođe Isus, stane u sredinu i reče im: “Mir vama!” To rekavši, pokaza im svoje ruke i bok. I obradovaše se učenici vidjevši Gospodina. Isus im stoga ponovno reče: “Mir vama! Kao što mene posla Otac i ja šaljem vas.” To rekavši, dahne u njih i kaže im: “Primite Duha Svetoga. Kojima otpustite grijehe, otpuštaju im se; kojima zadržite, zadržani su im.”
Ako smijem reći, ovaj je odlomak za mene jedan od jačih. Na jednom mjestu obistinjuje se Isusovo uskrsnuće i silazak Duha Svetoga. Ivan je takav stručnjak da spaja slike. Čini pravi sendvič. Uskrsli Gospodin Isus Krist daje svojega Duha. Daje ovlasti svojim apostolima da u njegovo ime otpuštaju grijehe.
Ovo se događa u Crkvi. To se događa sada. Kao mladi svećenik upao sam u duhovnu lijenost. Ispovijedi su za mene postale mučne. Počeo sam ih izbjegavati. Jednom prilikom dok sam promatrao sliku Milosrdnog Isusa i njegovu podignutu desnicu, u trenutku mi je sve bilo jasno.
„ Arek, ti imaš problem. Toliko puta dozivaš Duha Svetoga, a ne želiš ispovijedati.“ Svaki svećenik u ime Isusovo otpušta grijehe i dijeli Duha Svetoga. Shvaćas li?

 

Pitanja:

Sto je za tebe sakrament ispovijedi? Je li to uistinu sakrament oživljavanja tvoga života?

Želiš li primiti mir? Jaganjac ti pruža mir. Čovječe, nitko drugi ne može ti ga dati. Nitko i ništa. Samo Jaganjac.

Tko je za tebe Jaganjac?

Želiš li nastaviti hod s njim? Kreni.

Ne prekidaj molitvu. Nastavi dalje sam. Moja uloga prestaje. Nestajem kao što je Mojsije nestao. Sad si samo ti i Jaganjac. Uvijek iskoristi priliku za ispovijed. Traži Gospodina u sakramentima.

 

Preporučeno