Plava crta
Četvrtak, 9.04.2015.

Facebook Facebook

Share
Like

Studentski kapelan p. Arkadiusz Krasicki, CSSp, koji djeluje na Sveučilištu J. J. Strossmayera već devetu godinu, poziva studente, članove Sveučilišta, studentske organizacije i udruge, te udruge i organizacije osnovane od strane studenata na prijave za dodjelu jedinstvene nagrade studentskog kapelana za humanitarno i etično ponašanje studenata, djelatnika i organizacija Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. Natječaj je otvoren od Uskrsnog ponedjeljka do svetkovine Duhova (6.4.-24.5.2015.)

Ovom nagradom želi se nagraditi trud i angažman pojedinaca i organizacija koje svojim predanim radom doprinose stvaranju pozitivnog okruženja i boljitka zajednice. Želi se iskazati važnost humanitarnog i etičnog ponašanja u društvu, te doprinijeti stvaranju socijalnog povjerenja nagrađujući pojedince i udruge čije djelovanje predstavlja poželjan oblik ponašanja. Nerijetko okruženi društvenom neravnotežom, nepravednim sustavom nagrađivanja, nejasnim i iskrivljenim slikama uspjeha, ovom se nagradom želi iskazati zahvalnost i divljenje osobama i organizacijama koje se nesebično zalažu za humane vrijednosti u društvu te su primjer etičnog vladanja.

Kandidati mogu prijave podnijeti osobno ili iste mogu biti podnesene od strane drugih osoba (nominacije). Nominirana osoba ili organizacija mora ispunjavati najmanje jedan od kriterija (navedeno pod Kriteriji) za koji se prijavljuje. Ispunjavanje kriterija za koji se osoba ili organizacija prijavljuje mora se odnositi na vrijeme počevši od siječnja 2014. zaključno s veljačom 2015. Prijave se podnose elektronskim putem uz pomoć Obrasca koji se nalazi na stranici www.duhos.com i šalje se uz ovaj poziv.

Kriteriji:

 • Rad, angažman i pomaganje bolesnima, starima, unesrećenima i drugim osobama u potrebi (rad s djecom s posebnim potrebama, rad s djecom bez roditelja, napuštenom djecom, beskućnicima i drugim marginaliziranim skupinama) na volonterskoj osnovi – isključivo se odnosi na pomoć ljudima;
 • Organiziranje, provođenje i sudjelovanje u organiziraju humanitarnih aktivnosti – bilo organizacije u provođenju humanitarnih projekata sa zamjećenim rezultatima, bilo fizičke osobe u osobnom angažmanu i doprinosu;
 • Osobni angažman u unapređenju rada humanitarnih i vjerskih akcija te organizacija u promicanju vjere, znanja ili oboma;
 • Isticanje vlastitim moralnim ponašanjem (pružanje osobnog primjera) i time poticanje razvoja civilnog društva i ponašanje u skladu s normama zapadne civilizacije i Deset Božjih zapovijedi;
 • Isticanje u borbi za pravednost i prava studenata u prošloj i tekućoj akademskoj godini, ukazivanje na nepravilnosti, nepošteno ponašanje, prijestupe, te zalaganje i nuđenje rješenja za navedeno.

Podnošenje prijava:

Prijave se podnose osobno ili od strane drugih osoba koje nominiraju kandidata ili udrugu.

Prijava se sastoji od Obrasca za prijavu i priloga, koji se trebaju poslati e-poštom na e-mail: pater.arek@gmail.com najkasnije do 24. svibnja 2015. (svetkovina Pedesetnice, Duhovi).

Obrazac preuzmite putem ove poveznice.

Opće karakteristike koje prijavljeni i nominirani moraju ispunjavati:

 • Čestito ponašanje, uredno i dobro studiranje (izvrsne ocjene nisu odlučujuć kriterij, već ponašanje i vladanje tijekom studija);
 • Prijavljeni mogu biti i redovni i izvanredni studenti s reguliranim statusom studenta;
 • Osobe ne smiju biti kažnjavane kazneno niti prekršajno;
 • Organizacije i udruge koje se žele nominirati moraju biti osnovane od strane studenata ili Sveučilišta i tijela studentskih organizacija, te se mogu nominirati samo jednom (ne npr. za više raznih projekata);
 • Organizacije i fizičke osobe mogu podnijeti jednu prijavu – svaki kandidat može biti nominiran jednom u jednoj akademskoj godini ili jednom natječaju za ovu nagradu;
 • Nominacije osoba mogu se ponoviti u natječajima idućih godina, no kriteriji koji se ispunjavaju moraju se ticati navedenog razdoblja za koji se nagrada dodjeljuje;
 • Bitno je ispunjavati barem jedan ili više kriterija koji će se obrazložiti u Obrascu za prijavu;
 • Među nominiranim osobama koje se ubrajaju pod djelatnike Sveučilišta mogu biti svi djelatnici koji su zaposleni na Sveučilištu J. J. Strossmayera (ne odnosi se isključivo na nastavno osoblje, nego na sve zaposlene na Sveučilištu koji ispunjavaju jedan ili više navedenih kriterija pod Kriteriji).

Dodjeljivanje nagrada:

 • Nagrade će se dodijeliti na studentskom klanjanju (utorkom u 20 sati u Divaltovoj) u lipnju 2015. – točan datum bit će objavljen nakon zaključenja i obrade prijava.
 • Broj nagrađenih kao i vrstu nagrada, koje će se dodijeliti uz priznanje na svečanoj dodjeli, odlučit će Povjerenstvo na čelu sa studentskim kapelanom p. Arkadiuszom Krasickim u odnosu na broj prijava.
 • Nagradu čini priznanje i nagrada o kojoj će odlučiti organizator ovisno o broju i kategorijama prijavljenih.

Za dodatne informacije obratiti se kapelanu osobno na pater.arek@gmail.com ili preko stranica www.duhos.com, te www.facebook.com/duhos.

U Osijeku, travanj 2015.

Četvrtak, 9.04.2015.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
7
pro.
2017

Suđeni po ljubavi

Kažu sveci da ćemo na ulasku u nebo biti suđeni na temelju naše ljubavi prema…

Plava crta
6
pro.
2017

Sveti Nikola

Niz je različitih predaja o ovom znamenitom svecu. Neke od njih kažu kako je sv. Nikola još kao dijete činio dobra djela i pomagao potrebite. Osim toga, potjecao je iz imućne obitelji te je svojim bogatstvom pomagao siromašne i bolesne.

Plava crta
3
pro.
2017

Vrlo jednostavno, zar ne?

Zamisli osobe koje najviše voliš. Njima uvijek želiš sve najbolje. Tako, kada im biraš poklon, ponekad je teško odlučiti što darovati jer se često čini da to nije dovoljno dobro za njih.

Plava crta
2
pro.
2017

Što ako on ne vjeruje?

Na ovotjednom vjeronauku razmatrali smo pitanje vjere nama bliskih ljudi, prateći priloženi stih iz Pjesme…

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.