Došašće – put poniznosti

by admin

Došašće možemo nazvati i putem poniznosti. Poniznost je uvjet pristupa Malom Isusu. Samo ponizan čovjek može ući u nespektakularnu pastirsku spilju. Pozvani smo ostaviti se ovozemaljske jakosti, a obući poniznost. Došašće je put na kojim ćeš sresti živoga Boga.

No, ponajprije dozvoli mu da kroz ljubav i molitvu uđe u tvoj život. Sresti Isusa je radost, a ne strah. Ljudi se boje smrti, pošasti, bolesti jer je to uistinu zlo. Čovjek se mora kloniti zla. Na ovom smo svijetu izloženi iskušenjima: trpimo, bolujemo, neshvaćani smo, dostiže nas tjeskoba, umiremo. Do kraja života nećemo biti slobodni od tih napasti. Sve te tjeskobe na neki način prethode ponovnom dolasku Gospodina u slavi.

Isus ohrabruje svoje učenike najavljujući razorenje jeruzalemskog hrama, a njegove su riječi također upućene i nama. Isus želi da se i mi osjećamo sigurni u trenutku susreta s Njim. On ulijeva nadu u naše živote „Kad se sve to stane zbivati, uspravite se i podignite glave jer se približuje vaše otkupljenje” (Lk 21,28).

p. Arek Krasicki, CSSp, iz knjige „U očekivanju dolaska“

Preporučeno

Leave a Comment