U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

HIMAN

Božanski gnjev ublažujmo,

Pred višnjim Sucem plačimo,

U molitvama vapijmo,

Svi ponizno govorimo:

Uvrijedili smo grijesima

Dobrotu tvoju, Gospode,

S nebesa na nas pogledaj

I prosti nam milosrdan.

Prem tako slabi, sjeti se,

Da tvoji smo stvorovi,

I slave svoga Imena

Ne daji drugom, molimo.

Otpusti nam čine zle,

Umnoži dobra žuđena,

Da omilimo srcu tvom

I ovdje i u vječnosti.

Udijeli, Trojstvo blaženo,

Podari, Bože jedini,

Da posti tvojim vjernima

Donesu plod obilati. Amen.

EVANĐELJE; Iv 8, 12-20

Isus im zatim ponovno progovori: “Ja sam svjetlost svijeta; tko ide za mnom, neće hoditi u tami, nego će imati svjetlost života.” Farizeji mu nato rekoše: “Ti svjedočiš sam za sebe: svjedočanstvo tvoje nije istinito!” Odgovori im Isus: “Ako ja i svjedočim sam za sebe, svjedočanstvo je moje istinito jer znam odakle dođoh i kamo idem. A vi ne znate ni odakle dolazim ni kamo idem. Vi sudite po tijelu; ja ne sudim nikoga; no ako i sudim, sud je moj istinit jer nisam sam, nego – ja i onaj koji me posla, Otac. Ta i u vašem zakonu piše da je svjedočanstvo dvojice istinito.Ja svjedočim za sebe, a svjedoči za mene i onaj koji me posla, Otac.” Nato ga upitaju: “Gdje je tvoj Otac?” Odgovori Isus: “Niti mene poznajete niti Oca mojega. Kad biste poznavali mene, i Oca biste moga poznavali.” Te riječi rekao je Isus u riznici dok je naučavao u Hramu. I nitko ga ne uhvati jer još ne bijaše došao njegov čas.

TIŠINA

Ostani kratko u tišini i osluškuj Božju riječ koja ti je danas upučena!

MEDITACIJA

Ako se sukobe svjetlo i tama, uvijek pobjeđuje svjetlo! Stoga sve mitologije upućuju na sljedeće: tama se kloni svjetla, da ne bi i sama postala svijetlom.

Svakako je umirujuće znati: sva tama svijeta nije u stanju ugasiti svjetlost jedne jedine svijeće! Ostanem li u ”snopu Isusovih svjetlosnih zraka”, neću moći zalutati u tami.

(Quoist, Bosmans, Gibran; Ohrabrenja za svaki dan; Đakovo, 2007.)

ZAMOLBA

Gosodine, ne mogu biti poput svijetlećega grada na brdu. Ali danas bih želio s vremena na vrijeme biti svijetao prozor……..

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

Preporučeno

Leave a Comment