2.5.2016.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

 

Ps 149, 1-6a.9b

Pjevajte Gospodinu pjesmu novu,

i u zboru pobožnika hvalu njegovu!

Nek se raduje Izrael Stvoritelju svojem!

Kralju svom neka klikću sinovi Siona!

 

Neka u kolu hvale ime njegovo,

bubnjem i citrom neka ga slave!

Jer Gospodin ljubi narod svoj,

spasenjem ovjenčava ponizne!

 

Neka se sveti raduju u slavi,

neka kliču s ležaja svojih!

Nek im pohvale Božje budu na ustima,

nek bude na čast svim pobožnicima njegovim!

 

EVANĐELJE; Iv 15, 26 -16,4a

U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Kada dođe Branitelj koga ću vam ja poslati od  Oca — Duh Istine koji od Oca izlazi — on će svjedočiti za mene. I vi ćete svjedočiti jer ste od početka sa mnom. To sam vam govorio da se ne sablaznite. Izopćavat će vas iz sinagoga.

Štoviše, dolazi čas kad će svaki koji vas ubije misliti da služi Bogu. A to će činiti jer ne  upoznaše ni Oca ni mene. Govorio sam vam ovo da se, kada dođe vrijeme, sjetite da sam vam rekao.«

 

MEDITACIJA

Oče, ti nam daješ Duha i nikada ga ne uskraćuješ onima koji te za njega mole, jer žarko želiš da ga primimo. Udijeli nam taj dar koji je sveobuhvatnost i punina svih ostalih: dar u kojega si pohranio sva otajstva svoje ljubavi i sva dobra svoje darežljivosti, dar koji predstavlja poklon samog tvog očinskog srca da nas njime oživljuješ, dar koji predstavlja poklon samog tvog očinskog Srca po kojem nam se predaješ, dar koji širi naše srce da postane sveobuhvatno poput tvojega, dar sposoban da nas iz temelja preobrazi, da nas izliječi od naših slabosti, da nas pobožanstveni, dar tvoje svemoguće snage, neophodan u ispunjavanju onog zadatka kojega si nam namijenio, dar tvoje sreće u revnovanju ljubavi, jer nam po Duhu zajedno dolazi dar radosti i radost darivanja.

(izvor: http://www.ssf.hr/)

 

MOLITVA

Daj Bože da tvoj Duh utisne u našu dušu tvoju sliku i da oblikuje naše misli prema tvojima. Po svom Duhu priopći nam svoju nauku, te daj da živimo cjelovitost Evanđelja. Izlij svoga Duha u obilju da nas posve prožme te nas posve uvede u svoju ljubav.

 

KRALJICE NEBA RADUJ SE, ALELUJA!

JER KOGA SI BILA DOSTOJNA NOSITI, ALELUJA!

USKRSNU KAKO JE REKAO, ALELUJA!

MOLI BOGA ZA NAS, ALELUJA!

Preporučeno

Leave a Comment