24.5.2016.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 98, 1-4
Pjevajte Gospodinu pjesmu novu,
jer učini djela čudesna.
Pobjedu mu pribavi desnica njegova
i sveta mišica njegova.
Gospodin obznani spasenje svoje,
pred poganima pravednost objavi.
Spomenu se dobrote i vjernosti
prema domu Izraelovu.
Svi krajevi svijeta vidješe
spasenje Boga našega.
Sva zemljo, poklikni Gospodinu,
raduj se, kliči i pjevaj!

EVANĐELJE; Mk 10, 28-31
Petar mu poče govoriti: “Evo, mi sve ostavismo i pođosmo za tobom.” Reče Isus: “Zaista, kažem vam, nema ga tko ostavi kuću, ili braću, ili sestre, ili majku, ili oca, ili djecu, ili polja poradi mene i poradi evanđelja, a da ne bi sada, u ovom vremenu, s progonstvima primio stostruko kuća, i braće, i sestara, i majki, i djece, i polja- i u budućem vijeku život vječni. A mnogi prvi bit će posljednji i posljednji prvi.”

MEDITACIJA
Isus nas poziva da gledamo siromašne te da osiromašimo sami sebe čineći druge sretnijima i pomažući im da žive na način dostojan čovjeka. Isus dobro poznaje i zna da je u čovjeku jaka glad za posjedovanjem te tako čovjek više i ne primjećuje svoje bližnje. Isus nas želi poučiti da samo u odricanju dobivamo još više, da samo u dijeljenju s drugima bivamo sve sretniji i sretniji.
Isus nam doziva u pamet da je jedina stvar za koju se isplati žrtvovati život vječni. Jer ako imamo veliko bogatstvo sve vrijeme ćemo utrošiti da ga očuvamo i nećemo imati vremena za Boga, a siromaštvo je mjesto gdje se Bog objavljuje. Zato nas poziva da sve ostavimo i pođemo za njim. Trudimo se shvatiti da najveće bogatstvo imamo u Bogu koji je sebe potpuno osiromašio da bi nas potpuno obogatio.
(preuzeto sa www.gospa-lurdska.hr)

ZAMOLBE
Zastani u tišini i širom otvori Bogu svoje srce, reci mu svoje molitve.

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

Preporučeno

Leave a Comment