28.5.2016.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 63, 2-6
O Bože, ti si Bog moj:
gorljivo tebe tražim;
tebe žeđa duša moja, Gospodine, Bože moj!
kao zemlja suha, žedna, bezvodna.

U Svetištu sam tebe motrio
gledajuć ti moć i slavu.
Ljubav je tvoja bolja od života,
moje će te usne slavit.

Tako ću te slavit za života,
u tvoje ću ime ruke dizati.
Duša će mi biti kao sala i mrsa sita,
hvalit ću te kliktavim ustima.

EVANĐELJE; Mk 11, 27-33
I dođu opet u Jeruzalem. Dok je obilazio Hramom, dođu k njemu glavari svećenički, pismoznanci i starješine. I govorahu mu: ”Kojom vlašću to činiš? Ili tko ti dade tu vlast da to činiš?” A Isus im reče: ”Jedno ću vas upitati. Odgovorite mi pa ću vam kazati kojom vlašću ovo činim. Krst Ivanov bijaše li od Neba ili od ljudi? Odgovorite mi! ” A oni umovahu među sobom: ”Reknemo li od Neba, odvratit će ‘Zašto mu dakle ne povjerovaste?’ Nego, da reknemo ‘od ljudi!’- Bojahu se mnoštva . Ta svi Ivana smatraju doista prorokom. I odgovore Isusu: ”Ne znamo. ” A Isus će im: ”Ni ja vama neću kazati kojom vlašću ovo činim.”

TIŠINA
Ostani kratko u tišini i osluškuj Božju riječ koja ti je danas upućena!

MEDITACIJA
Osnovna struja našeg života mora biti usmjerena prema Kristu. Možemo li to za sebe reći? To je veoma važno. Tada može sve u našem životu biti prije ili kasnije uvučeno u to strujanje. Iskustvo na rijeci pokazuje nam: To se uvijek ne događa odmah. Postoje struje suprotne osnovnoj struji. One se ponekad ne mogu uočiti odmah na prvi pogled. Postoji i mirovanje vode. A postoji također i kruženje virova unutar samih sebe. Međutim, kao što glavna riječna struja postepeno vuče sve sa sobom i integrira, tako i osnovno usmjerenje našeg života prema Kristu može pomalo sve integrirati. Važno je da glavna struja teče u pravom smjeru. Prema Kristu. To može postati presudnom odlukom našeg života. Bitno je da budemo odlučni u toj odluci.
(Ivan Zirdum; Riječi za svaki dan u godini; Đakovo, 1994.)

ZAMOLBE
Isuse, ti si Put, Istina i Život. Neka Tvoje svjetlo zasja u mom srcu i u mom umu da mogu rasti u razumijevanju istine tvoje riječi i naći radost i slobodu življenja u skladu s njom……

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

Preporučeno

Leave a Comment