29.5.2016.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 117, 1-2
Hvalite Gospodina, svi puci,
slavite ga, svi narodi!

Silna je prema nama ljubav njegova
i vjernost Gospodnja ostaje dovijeka!

EVANĐELJE; Lk 7,1-10
Pošto dovrši sve te svoje besjede narodu, uđe u Kafarnaum. Nekomu satniku bijaše bolestan sluga, samo što ne izdahnu, a bijaše mu veoma drag. Kad je satnik čuo za Isusa, posla k njemu starješine židovske moleći ga da dođe i ozdravi mu slugu. Kad oni dođoše Isusu, usrdno ga moljahu: “Dostojan je da mu to učiniš jer voli naš narod, i sinagogu nam je sagradio.” Isus se uputi s njima. I kad bijaše već kući nadomak, posla satnik prijatelje s porukom: “Gospodine, ne muči se. Nisam dostojan da uđeš pod krov moj. Zato se i ne smatrah dostojnim doći k tebi. Nego – reci riječ da ozdravi sluga moj. Ta i ja, premda sam vlasti podređen, imam pod sobom vojnike pa reknem jednomu: ‘Idi’ – i ode, drugomu: ‘Dođi’ – i dođe, a sluzi svomu: ‘Učini to’ – i učini.” Čuvši to, zadivi mu se Isus pa se okrenu mnoštvu koje je išlo za njim i reče: “Kažem vam, ni u Izraelu na nađoh tolike vjere.” Kad se oni koji su bili poslani vratiše kući, nađoše slugu zdrava.

MEDITACIJA
Isus je bez predrasuda. Spreman je ići i u kuću poganskog satnika. Dok Isus kreće prema njegovu domu, satnik poručuje divne riječi. Ne želi Isusa trapiti da dolazi u njegovu kuću. Vjeruje da je dovoljno da Isus kaže riječ i sve će biti dobro.
U svojim molitvama često želimo od Isusa samo ono što naručimo. Prava molitva pak želi čovjeka mijenjati iznutra, dopustiti Isusu da nas pohodi.
Gospodine! Nisam dostojan da uđeš pod moj krov, u moje srce. Ima toliko onih koji su dostojniji od mene, koji će bolje iskoristiti Tvoje darove, koji će bolje znati cijeniti Tvoj pohod.
A ipak, sluga je Tvoj bolestan, Gospodine.
Gospodine, nisam dostojan da uđeš pod krov moj! Nisam dostojan, i neću ni biti. No Ti si Isuse, u svojoj dobroti, htio prihvatiti malenost moje ljudske naravi. Prihvati nedostojnost moga bića. Nisam dostojan da uđeš pod krov moj, ali samo reci riječ i ozdravit će duša moja…
Ja ću postati nov, postat ću po Tebi dostojan.
(izvor: http://www.mali-brat.com)

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

Preporučeno

Leave a Comment