3.5.2016.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 19, 2-5
Nebesa slavu Božju kazuju,
naviješta svod nebeski djelo ruku njegovih.
Dan danu to objavljuje,
a noć noći glas predaje.

Nije to riječ, a ni govor nije,
nije ni glas što se može čuti,
al’ po svoj zemlji razliježe se jeka,
riječi njihove sve do nakraj svijeta.

EVANĐELJE; Iv 14, 6-14
Odgovori mu Isus: “Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni. Da ste upoznali mene, i Oca biste moga upoznali. Od sada ga i poznajete i vidjeli ste ga.” Kaže mu Filip: “Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je!” Nato će mu Isus: “Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš?” “Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Kako ti onda kažeš: ‘Pokaži nam Oca’? Ne vjeruješ li da sam ja u Ocu i Otac u meni? Riječi koje vam govorim, od sebe ne govorim: Otac koji prebiva u meni čini djela svoja. Vjerujte mi: ja sam u Ocu i Otac u meni. Ako ne inače, zbog samih djela vjerujte. Zaista, zaista, kažem vam: Tko vjeruje u mene, činit će djela koja ja činim; da veća će od njih činiti jer ja odlazim Ocu. I što god zaištete u moje ime, učinit ću, da se proslavi Otac u Sinu. Ako me što zaištete u moje ime, učinit ću.”

MEDITACIJA
Sve što zatražimo od Njega u Njegovo ime, će nam biti dano. Zašto? Zato što smo mi nešto specijalno? Ne, samo je jedan razlog tomu, da bi se Otac proslavio. Isus će učiniti sve, dati nam sve što čini da se Očevo ime uzdiže. Ali zar nas to ne ispunja radošću kada vidimo da je Gospodin uslišao našu molitvu i da je kroz to Božja slava postala očita u našem životu?
Sjetite se onog dječaka sa ono malo hrane što je imao pri sebi. Ali kada je to dao u Isusove ruke, (zar mi ne predajemo naš život, naše bližnje i situacije u Isusove ruke kada molimo?), i nakon što je Gospodin blagoslovio to malo, neznatno, proslavio se Bog. Zamislite radost tog dječaka. Da sam ja bio na njegovom mjestu ja to nikada ne bih zaboravio. Svaki put kada bih jeo ja bih skakao oko stola od radosti jer bih se sjetio što je Gospodin učinio da bi se proslavilo Očevo ime.
Dođite ka Gospodu sa svojim potrebama, sa svojim problemima i zamolite Ga da on proslavi Oca Nebeskog kroz to. O vjerujte mi to će vas ispuniti Isusovom radošću i vaša će radost biti potpuna.
(preuzeto sa http://www.sinovi-kraljevstva.net/)

MOLITVA
Gospodine dođi po mene kad se nađem u slijepim ulicama svoga života.Daj mi vjerovati da moj život ima vječni cilj, makar ga često ne mogu vidjet.

KRALJICE NEBA RADUJ SE, ALELUJA!
JER KOGA SI BILA DOSTOJNA NOSITI, ALELUJA!
USKRSNU KAKO JE REKAO, ALELUJA!
MOLI BOGA ZA NAS, ALELUJA!

Preporučeno

Leave a Comment