10.12.2017.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 85, 9ab-14
Da poslušam što mi to Gospodin govori:
Gospodin obećava mir narodu svomu, vjernima svojim.
Zaista, blizu je njegovo spasenje onima koji ga se boje
i slava će njegova prebivati u zemlji našoj.

Ljubav će se i vjernost sastati,
pravda i mir zagrliti.
Vjernost će nicat iz zemlje,
pravda će gledat s nebesa.

I Gospodin će dati sreću,
i zemlja naša urod svoj.
Pravda će stupati pred njim,
a mir tragom stopa njegovih.

Evanđelje: Mk 1,1-8
Početak Evanđelja Isusa Krista Sina Božjega. Pisano je u Izaiji proroku: »Evo šaljem glasnika svoga pred licem tvojim da ti pripravi put. Glas viče u pustinji: ’Pripravite put Gospodinu, poravnite mu staze!’« Tako se pojavi Ivan: krstio je u pustinji i propovijedao krst obraćenja na otpuštenje grijeha. Grnula k njemu sva judejska zemlja i svi Jeruzalemci: primali su od njega krštenje u rijeci Jordanu ispovijedajući svoje grijehe. Ivan bijaše odjeven u devinu dlaku, s kožnatim pojasom oko bokova; hranio se skakavcima i divljim medom. I propovijedao je: »Nakon mene dolazi jači od mene. Ja nisam dostojan sagnuti se i odriješiti mu remenje na obući. Ja vas krstim vodom, a on će vas krstiti Duhom Svetim.«

MEDITACIJA
Čitanja današnje nedjelje su doista utješna: „Bog dolazi, pase stado svoje, Gospodin obećava mir, Gospodin će dati sreću, doći će dan Gospodnji, nakon mene dolazi jači od mene.“ Naš Bog nije neki daleki Bog koji je stvorio ovaj svijet i ostavio ga da se brine sam za sebe. Naš se Bog brine za nas, naš Bog dolazi, prilazi i s ljubavlju pazi na svako svoje stvorenje. Naš je Bog Bog ljubavi, pažnje i utjehe. Bog je blizu. Blizu je svakom čovjeku i blizu nam je uvijek. On nije došao samo jednom, on stalno dolazi. Naš je Bog Emanuel, Bog s nama. Naš je Bog doista s nama, sa svakim čovjekom i sa svima nama zajedno. On je vjerni i dobri Pastir koji ne napušta svoga stada.
(izvor: http://dominikanke.org)

MOLITVA
Hvala ti, Isuse, za tvoju prisutnost u našim životima i za tvoj dolazak k nama. Molimo te, dođi i danas u naše domove, u naše zajednice, u naše obitelji, u sva naša sela i gradove. Trebamo te možda više nego ikad iako se često ponašamo kao da te ni ne poznamo. Dođi i podaj nam svoj mir, jer ovaj je svijet pun nemira. Donesi nam svoju utjehu jer bez tebe je ovaj svijet bez nade.

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU.

Preporučeno