15. 7.2017.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 105, 1-4.6-7
Hvalite Gospodina, prizivajte mu ime,
navješćujte među narodima djela njegova!
Pjevajte mu, svirajte mu,
pripovijedajte sva njegova čudesa!

Dičite se svetim imenom njegovim,
neka se raduje srce onih što traže Gospodina!
Tražite Gospodina i njegovu snagu,
tražite svagda njegovo lice!

Abrahamov rod sluga je njegov,
sinovi Jakovljevi njegovi izabranici!
On je Gospodin, Bog naš;
po svoj su zemlji njegovi sudovi!

EVANĐELJE;Mt 10, 24-33
“Nije učenik nad učiteljem niti sluga nad gospodarom svojim. Dosta je da učenik bude kao njegov učitelj i sluga kao njegov gospodar. Ako su domaćina Beelzebulom nazvali, koliko će više njegove ukućane?” “Ne bojte ih se dakle. Ta ništa nije skriveno što se neće otkriti ni tajno što se neće doznati. Što vam govorim u tami, recite na svjetlu; i što na uho čujete, propovijedajte na krovovima.” “Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali duše ne mogu ubiti. Bojte se više onoga koji može i dušu i tijelo pogubiti u paklu.” “Ne prodaju li se dva vrapca za novčić? Pa ipak ni jedan od njih ne pada na zemlju bez Oca vašega. A vama su i vlasi na glavi sve izbrojene. Ne bojte se dakle! Vredniji ste nego mnogo vrabaca.” “Tko god se, dakle, prizna mojim pred ljudima, priznat ću se i ja njegovim pred Ocem, koji je na nebesima. A tko se odreče mene pred ljudima, odreći ću se i ja njega pred svojim Ocem, koji je na nebesima.”

TIŠINA
Otkloni vanjsku buku, zastani u tišini i osluškuj što ti to Isus govori ?

MEDITACIJA
Ne bojte se. Samo ako ti je dobro, vjeruješ u svoje snage, u ljudsku i Božju pomoć. Samo ako ti je dobro, odlučan si, pun pouzdanja- širiš oko sebe smijeh i radost, velikodušno slušaš druge, koracaš kroz život siguna koraka, bez zavisti gledaš kako je drugima dobro. Samo ako je tebi dobro, opraštaš, ne obazireš se na sitnice, otkrivaš nove perspektive, mogućnosti i prilike.
Ali ako je tebi loše, gubiš vjeru u se, u ljude, u Boga, plašiš se, zabrinut si, ništa oko sebe ne vidiš osim svoje potrebe, ne puštaš nikoga k sebi, plašiš se konkurencije. Ako je tebi loše, pamtiš svako zadirkivanje i snuješ vratiti milo za drago; zato ništa ne opraštaš, ništa ne poklanjaš, zavidiš svakom koji napreduje, koji uspijeva.
(M. Malinski; Riječ za svaki tjedan; Đakovo, 1984.)

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

Preporučeno