22.3.2017.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

 

Ps 147, 12-13.15-16.19-20

Slavi, Jeruzaleme, Gospodina,

hvali Boga svoga, Sione!

On učvrsti zasune vrata tvojih,

blagoslovi u tebi tvoje sinove.

 

Besjedu svoju šalje na zemlju,

brzo trči riječ njegova.

Kao vunu snijeg razbacuje,

prosipa mraz poput pepela.

 

Riječ svoju on objavi Jakovu,

odluke svoje i zakone Izraelu.

Ne učini tako nijednom narodu:

nijednom naredbe svoje ne objavi!

 

EVANĐELJE: Mt 5,17-19

“Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti, nego ispuniti. Zaista, kažem vam, dok ne prođe nebo i zemlja, ne, ni jedno slovce, ni jedan potezić iz Zakona neće proći, dok se sve ne ispuni. Tko dakle ukine jednu od tih, pa i najmanjih zapovijedi i tako nauči ljude, najmanji će biti u kraljevstvu nebeskom. A tko ih bude vršio i druge učio, taj će biti velik u kraljevstvu nebeskom.”

 

TIŠINA

Zastani u tišini i poslušaj što ti to danas Bog govori? Što želi od tebe?

 

MEDITACIJA

“Sve dok bude neba i zemlje, ni jedno slovce, ni jedan potezić Zakona ne će proći dok se sve ne ispuni!” Ljudi će biti suđeni prema svojim djelima, a ne prema svojim primanjima i plaći koju mjesečno ubiru. Njegove su riječi protiv čovjekova otuđenja, sila razaranja – iznutra i izvana. Isus najavljuje ono što čovjeka čini u konačnici sretnim, dobrim, svetim. U Isusa je riječ o navještaju novoga poretka koji čini prijelaz iz zemaljskoga u nadzemaljsko, iz vremenitoga u vječno, iz prolaznoga u neprolazno. Stvoriti ovdje na zemlji nebeski, sveti i svećenički narod.

fra Tomislav Pervan

 

ZAMOLBE

Bože, Tvoje je Kraljevstvo blizu, daj da budem pripravan i pomozi mi shvatiti da sve što se događa u mom životu, da je sve to volja Tvoja!

 

OČE NAŠ. ZDRAVO MARIJO. SLAVA OCU.

Preporučeno