25.02.2017.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

 

Ps 103, 13-18a

Kako je otac nježan prema sinovima,

tako je Gospodin nježan prema onima što ga se boje.

Jer dobro zna kako smo sazdani,

spominje se da smo prašina.

 

Dani su čovjekovi kao sijeno,

cvate ko cvijetak na njivi;

jedva ga dotakne vjetar, i već ga nema,

ne pamti ga više ni mjesto njegovo.

 

Al’ ljubav Gospodnja vječna je nad onima što ga se boje,

i njegova pravda nad sinovima sinova,

nad onima što njegov Savez čuvaju.

 

EVANĐELJE; Mk 10,13-16

Donosili mu dječicu da ih se dotakne, a učenici im branili. Opazivši to, Isus se ozlovolji i reče im: “Pustite dječicu neka dolaze k meni; ne priječite im jer takvih je kraljevstvo Božje! Zaista, kažem vam, tko ne primi kraljevstva Božjega kao dijete, ne, u nj neće ući.” Nato ih zagrli pa ih blagoslivljaše polažući na njih ruke.

 

TIŠINA

Otkloni polako svu buku koja te okružuje, nije bitno gdje se nalaziš, kod kuće ili na nekom javnom prostoru… Bog je uvijek tu i uvijek govori. Slušaj ga……

 

MEDITACIJA

Kraljevstvo Božje namijenjeno je ljudima koji su poput djece. Dijete ne može pokazivati svoje uspjehe. Ono je jadno i bespomoćno. Ono može međutim biti darivano- neograničeno primati. Ono gleda gore prema onom tko mu je naklon i tko mu poklanja sebe. Ono je puno pouzdanja, jer se u svojoj zavisnosti i nemoći osjeća shvaćenim i voljenim.

Kraljevstvo Božje namijenjeno je onima što puštaju da im se daruje kao djetetu i koji to primaju zahvalno i ponizno, koji se pokoravaju Božjoj volji kao što dijete sluša roditelje, koji se predaju Božjoj moći nemoćno poput djeteta, koji osjećaju Božju snagu, jer imaju povjerenje i sigurnost djeteta.

(Ivan Zirdum; Riječi za svaki dan u godini; Đakovo, 1994.)

 

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

Preporučeno

Leave a Comment