Plava crta
Četvrtak, 9.11.2017.

Facebook Facebook

Share
Like

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

 

Ps 46, 2-3.5-6.8-9

Bože, sud svoj daj kralju

i svoju pravdu sinu kraljevu.

Nek puku tvojem sudi pravedno,

siromasima po pravici.

 

Kraljevi Taršiša i otoka nosit će dare,

vladari Šabe i Sebe danak donositi.

 

On će spasiti siromaha koji uzdiše,

nevoljnika koji pomoćnika nema;

smilovat će se ubogu i siromahu

i spasit će život nevoljniku.

 

EVANĐELJE: Iv 2, 13-22

Blizu bijaše židovska Pasha. Stoga Isus uziđe u Jeruzalem. U Hramu nađe prodavače volova, ovaca i golubova i mjenjače gdje sjede. I načini bič od užeta te ih sve istjera iz Hrama zajedno s ovcama i volovima. Mjenjačima rasu novac i stolove isprevrta, a prodavačima golubova reče: “Nosite to odavde i ne činite od kuće Oca mojega kuću trgovačku.” Prisjetiše se njegovi učenici da je pisano: Izjeda me revnost za Dom tvoj. Nato se umiješaju Židovi i upitaju ga: “Koje nam znamenje možeš pokazati da to smiješ činiti?” Odgovori im Isus: “Razvalite ovaj hram i ja ću ga u tri dana podići.” Rekoše mu nato Židovi: “Četrdeset i šest godina gradio se ovaj Hram, a ti da ćeš ga u tri dana podići?” No on je govorio o hramu svoga tijela. Pošto uskrsnu od mrtvih, prisjetiše se njegovi učenici da je to htio reći te povjerovaše Pismu i besjedi koju Isus reče.

 

MEDITACIJA

Mi sami smo ,,Božja građevina”. Zato je – kaže nam evanđelje – nužno da u Božjemu hramu vlada svetost. I uvijek iznova moramo preispitivati, što iz toga zdanja treba biti očišćeno, prognano i izbačeno, kako bi ono ostalo mjestom gdje prebiva Bog.

Kršćani – pokretljivi i osvježavajući kao voda; oni koji jedni druge podupiru i nose kao kamenje u zdanju; koji se međusobno pročišćuju i jedni drugima opraštaju, kako bi Bog mogao ući među nas.

To ne mora ostati samo lijepi san. Samo moramo postati ono na što smo pozvani!

(izvor :http://www.benedictus.info)

 

MOLITVA

Bože punine života, da bi nam bio blizu, nisu ti potrebni hramovi i Božji domovi. No nama su potrebna mjesta na kojima možemo snažnije biti svjesni tvoje prisutnosti. Kad se okupljamo u tvoje ime i slavimo bogoslužje, daj da odbacimo svaku okorjelost i svaku laž, kako bi na nas mogla prijeći svetost tvojega imena te kako bismo bili pouzdano kamenje za izgradnju tvoje Crkve. Amen.

 

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

Četvrtak, 9.11.2017.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
18
sij.
2018

18.1.2018.

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN. Ps 56, 2-3. 9-14 Smiluj mi…

Plava crta
17
sij.
2018

17.1.2018.

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN. Ps 144, 1.2.9-10 Blagoslovljen Gospodin, hridina…

Plava crta
16
sij.
2018

16.1.2018.

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN. Ps 89, 20-22.27-28 Nekoć si u…

Plava crta
15
sij.
2018

15.1.2018.

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN. Ps 50, 8-9.16b-17.21.23 »Ne korim te…

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.