MOLITVA ANĐELU ČUVARU

by abuzgo

Ti si tu. Svaki moj korak pratiš.
Međutim, ja te ne primjećujem, jer te ne vidim. Ipak, vidim rezultat tvojega djelovanja, koje zanemarujem. Dokad ću te ignorirati?
Odnesi moje misli Onome tko ih najbolje poznaje.
Gdje bih bila bez tebe? O, kad bih te samo znala više cijeniti! Šapći mi glasnije. Vidiš kako mi nepotrebne misli prave buku u glavi. Ne mogu te čuti. Daj da osjetim tvoju blizinu, raznježi mi osjetila.
Imaš krila veća od orlova. Zamahni njima da se smetem od svojih putova. Zavedi me svojom zaštitničkom ljubavlju, da se zaljubim u tvoju prisutnost i o svemu ti pričam. Uporan budi, tvrda sam srca. Nemoj odustati, ne mogu ovakva pred Njegovu slavu.
Želim te gledati u blještavilu tvome, zagrij mi srce, da upoznam ono što ne mogu spoznati.
Tjeraj moju okorjelu narav i kad se protivim svemu što znam. Vidiš koliko me neizmjerno voli. Dao mi je tebe da hodaš uz moju plašljivu dušu i podižeš me kad se zaprljam u blatu nespretnoga pada.
Tražim te, dovedi me u svjetlost. Pokaži mi svoju srebrnu kosu, oči boje nebeskog plašta, ruke snažne poput stijene, a haljine nježne poput svile. S harfom u ruci, nauči me da Ga slavim. Vikni mi oštro i ukaži na Njegova čuda pored kojih slijepo prolazim. Zadužen si za mene, a ja se držim Njegove riječi.
Ne boj se moje sebičnosti. Predaj ju našem Jedinom, On će me izliječiti. Radosno kličem u spoznaji tvoje ustrajnosti. Znam da nećeš dopustiti da se strovalim u svoju propast.
Mogla bih ti pisati još dugo u noć, ali slabog sam duha. Još se moram uzdići pomoću Njegovog milosrđa.
Zasad, ipak, hvala ti moj anđele čuvaru, moj vjerni prijatelju.

Preporučeno