10.02.2018.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 106,6-7a.19-22
Zgriješismo kao oci naši,
činismo bezakonje, bezbožno radismo.
Oci naši u Egiptu
nehajni bijahu za čudesa tvoja.

Načiniše tele na Horebu,
klanjaju se liku slivenu.
Zamijeniše Slavu svoju
likom bika što proždire travu.

Zaboraviše Boga, koji ih izbavi
u Egiptu znamenja čineći
i čudesa u Kamovoj zemlji
i strahote na Crvenome moru.

EVANĐELJE; Mk 8, 1-10
Onih se dana opet skupio silan svijet. Budući da nisu imali što jesti, dozva Isus učenike pa im reče: “Žao mi je naroda jer su već tri dana uza me i nemaju što jesti. Ako ih otpravim gladne njihovim kućama, klonut će putom. A neki su od njih došli iz daleka.” Učenici mu odgovore: “Otkuda bi ih tko ovdje u pustinji mogao nahraniti kruhom?” On ih zapita: “Koliko kruhova imate?” Oni odgovore: “Sedam.” Nato zapovjedi mnoštvu da posjeda po zemlji. I uze sedam kruhova, zahvali, razlomi i davaše svojim učenicima da posluže. I poslužiše mnoštvu. A imali su i malo ribica. Blagoslovi i njih te reče da i to posluže. I jeli su i nasitili se. A od preteklih ulomaka odniješe sedam košara. Bilo ih je oko četiri tisuće. Tada ih otpusti, a sam sa svojim učenicima odmah uđe u lađu i ode u kraj dalmanutski.

TIŠINA
Razmišljanjem nad riječju Božjom čuj što Ti Bog danas govori!!

MEDITACIJA
Ti si kao kruh koji mi daje snagu za put. Koji me krijepi kad osjetim da nemam snage. Toliš moju glad za životom, za ljubavlju. Kad osjetim tebe, ne moram svoju glad utoliti jelom, tada mogu užvati ono što uzimam. Kada se ponekad osjećam kao u pustinji, prepušten samomu sebi, neshvaćen od svojih roditelja, prijatelja, tada si ti kao kruh koji me hrani. Kad si uza me, više se ne osjećam osamljenim! HVALA!
A.Grun

ZAMOLBE
Kako sam često nestrpljiva, ako se nešto odvija drugačije nego što sam ja to zamislila, pokloni mi vjeru i snagu da uvijek slijedim Tvoje korake. Daj da život gledam pozitivnije i da se nosim s problemima umjesto jadikovanja.

Preporučeno