Plava crta
Utorak, 10.04.2018.

Facebook Facebook

Share
Like

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 93, 1-2.5
Gospodin kraljuje, u sjaj zaodjeven,
Gospodin zaodjeven moću i opasan.

Čvrsto stoji krug zemaljski,
neće se poljuljati:
Čvrsto je prijestolje tvoje od iskona,
ti si od vječnosti!

Tvoja su obećanja vjere predostojna,
svetost se dolikuje Domu tvojemu,
Gospodine, u sve dane!

TIŠINA
Uđi u tišinu svoga srca. Ostavi svu buku iza sebe. Pročitaj evanđelje i slušaj.

EVANĐELJE; Iv 3, 7b-15
U ono vrijeme reče Isus Nikodemu: ”Treba da se rodite nanovo, odozgor.” Vjetar puše gdje hoće; čuješ mu šum, a ne znaš odakle dolazi i kamo ide. Tako je sa svakim koji je rođen od Duha.” Upita ga Nikodem: “Kako se to može zbiti?” Odgovori mu Isus: “Ti si učitelj u Izraelu pa to da ne razumiješ? Zaista, zaista, kažem ti: govorimo što znamo, svjedočimo za ono što vidjesmo, ali svjedočanstva našega ne primate. Ako vam rekoh zemaljsko pa ne vjerujete, kako ćete vjerovati kad vam budem govorio nebesko? Nitko nije uzašao na nebo doli onaj koji siđe s neba, Sin Čovječji. I kao što je Mojsije podigao zmiju u pustinji tako ima biti podignut Sin Čovječji da svaki koji vjeruje u njemu ima život vječni.

MEDITACIJA
Kako se to rađa odozgor? Roditi se nanovo, prihvatiti Boga kao svog Spasitelja kao svog Oca. Biti dijete Božje, živjeti po njegovoj volji sve to znači roditi se nanovo. Prepustiti da nas Duh Sveti vodi, potpuno se predati Gospodinu… ali to nije nimalo lako. Ostaviti sve i poći na taj način s Isusom nije lako. Od nas se traži odgovoran život. Nema više opravdanja da sam mlad, neiskusan, nepromišljen… sve moram činiti u skladu s razumom i srcem i sve što činim mora biti u Bogu i za Boga. Kada Isus kaže da vjetar puše gdje hoće, da ga čujemo ali ne znamo kamo ide i odakle dolazi; to je usporedba sa Duhom Svetim. Djelovanje Duha Svetoga u nama ne možemo uvijek prepoznati niti njime manipulirati, možemo vidjeti samo njegove učinke, a drugi to mogu primijetiti. Ponekad ni mi sami ne čujemo ni ne primjećujemo Duha Svetog u nama, ali Duh Sveti čini što hoće (puše kako hoće). Živjeti po Duhu znači činiti kako nam savjest nalaže, kako osjećamo da je dobro, dobro za druge ne za nas. Stoga svakog dana u svakom trenutku, kada god se sjetimo molimo Duha Svetog da nas ispuni, da on čini kako hoće, da puše u nama i kroz nas kako hoće. I onda se ne moramo brinuti što smo i kako smo nešto rekli ili što će ljudi misliti o nama. Duh Sveti će napraviti „propuh“ i mi se ne moramo brinuti ni bojati, samo vjerovati!

MOLITVA
KRALJICE NEBA RADUJ SE, ALELUJA!
JER KOGA SI BILA DOSTOJNA NOSITI, ALELUJA!
USKRSNU KAKO JE REKAO, ALELUJA!
MOLI BOGA ZA NAS, ALELUJA!

Utorak, 10.04.2018.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
21
tra.
2018

21.04.2018.

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN. Ps 116, 12-17 Što da uzvratim…

Plava crta
20
tra.
2018

20.04.2018.

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN. Ps 117, 1-2 Hvalite Gospodina, svi…

Plava crta
19
tra.
2018

19.04.2018.

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN. Ps 66, 8-9.16-17.20 Blagoslivljajte, narodi, Boga…

Plava crta
18
tra.
2018

18.04.2018.

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN. Ps 66, 1-3a.4-7a Kliči Bogu, sva…

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.