Plava crta
Nedjelja, 11.02.2018.

Facebook Facebook

Share
Like

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 32, 1-2.5.11
Blažen onaj kome je grijeh otpušten,
kome je zločin pokriven!
Blago čovjeku kome Gospodin ne ubraja krivnju
i u čijem duhu nema prijevare!

Grijeh svoj tebi priznah
i krivnju svoju više ne skrivah.
Rekoh: »Priznat ću Gospodinu prijestup svoj«,
i ti si mi krivnju grijeha oprostio.

Radujte se Gospodinu i kličite, pravedni,
kličite svi koji ste srca čestita!

EVANĐELJE; Mk 1, 40-45
I dođe k njemu neki gubavac, klekne i zamoli: “Ako hoćeš, možeš me očistiti!” Isus ganut pruži ruku, dotače ga se pa će mu: “Hoću, budi čist!” I odmah nesta s njega gube i očisti se. Isus se otrese na nj i odmah ga otpravi riječima: “Pazi, nikomu ništa ne kazuj, nego idi, pokaži se svećeniku i prinesi za svoje očišćenje što propisa Mojsije, njima za svjedočanstvo.” Ali čim iziđe, stane on uvelike pripovijedati i razglašavati događaj tako da Isus više nije mogao javno ući u grad, nego se zadržavao vani na samotnim mjestima. I dolažahu k njemu odasvud.

TIŠINA
Ostani kratko u tišini svog srca, pročitaj Evanđelje još jednom polako. Osluškuj tišinu i Božju riječ koja ti je danas upućena.

MEDITACIJA
Gubavac. Padaju nam razne asocijacije na riječ gubavac. Danas ih, u takvom obliku kao tada, gotovo i nema. Gubavci su neugledni, u njihovoj blizini čovjek se osjeća neugodno. Gubavci su bili margina društva, s njima nitko nije dolazio u kontakt bili su odbačeni i izolirani. No, gubavaca danas ima u nekim drugim oblicima. I mi smo neka vrsta gubavaca. Ne volimo sami sebe, neugodno se osjećamo u svojoj koži, ne prihvaćamo se u potpunosti, osjećamo se ponekad odbačenima od društva, ponašamo se samo onako kako je društveno prihvaćeno, a tako ponekad zanemarujemo ono bitno… U ovoj prispodobi gubavac se približava Isusu, iako oni nisu smjeli približavati se ljudima, gubavac se odvažio. Isus nije osjećao gađenje, prihvatio ga je takvog kakav jest. Međutim, u trenutku približavanja gubavac dobiva ozdravljenje. On je prekršio društveno prihvaćeno ponašanje. Izdigao se iz margina u kojeg su ga potisnuli. Iskočio je iz svoje blokade i kleknuo pred Isusa. Možeš li i ti iskočiti iz svojih granica kojima se ograničavaš? Osjećaš li se gubavim, nepodnošljivim? Vjeruješ li da Isus može i hoće te očistiti? Isus hoće, hoćeš li ti? Stavi svoju gubu, svoju nepodnošljivost, svoje gađenje, svoje granice pred Isusa. Vjeruj i želi ozdravljenje!

ZAMOLBE
-Najizvrsniji liječniče, želim da me ozdraviš, predajem ti se sav, daj da naučim prihvatiti samog sebe, daj mi da se cijenim i zavolim kako bih mogao prihvaćati i voljeti druge.
-Najizvrsniji liječniče, tebi nije bilo mrsko dotaknuti gubavca. Daj da i ja danas mogu dotaknuti tvojim mirom, nadom i optimizmom svakog ranjenog čovjeka koji mi se danas obrati.
………ostani u tišini i reci mu svoje molitve…….

SLAVA OCU I SINU I DUHU SVETOM

Nedjelja, 11.02.2018.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
24
tra.
2018

24.04.2018.

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN. Ps 87, 1-7 Zdanje svoje na…

Plava crta
23
tra.
2018

23.04.2018.

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN. Ps 42, 2-3; 43, 3-4 Kao…

Plava crta
22
tra.
2018

22.04.2018.

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN. Ps 118, 1.8-9.21-23.26.28-29 Zahvaljujte Gospodinu jer…

Plava crta
21
tra.
2018

21.04.2018.

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN. Ps 116, 12-17 Što da uzvratim…

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.