12.3.2018.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 30, 2.4-6.11.12a.13b
Veličam te, Gospodine, jer si me izbavio
i nisi dao da se raduju nada mnom dušmani.
Gospodine, izveo si mi dušu iz Podzemlja,
na rubu groba ti si me oživio.

Pjevajte Gospodinu, pobožnici njegovi,
zahvaljujte svetom imenu njegovu!
Jer samo za tren traje srdžba njegova,
a cio život dobrota njegova.
Večer donese suze,
a jutro klicanje.

Slušaj, Gospodine, i smiluj se meni:
Gospodine, budi mi na pomoć!
Okrenuo si plač moj u igranje,
Gospodine, Bože moj, dovijeka ću te hvaliti!

EVANĐELJE; Iv 4, 43-54
Nakon dva dana ode odande u Galileju. Sam je Isus doduše izjavio da prorok nema časti u svom zavičaju. Kad je dakle stigao u Galileju, Galilejci ga lijepo primiše jer bijahu vidjeli što je sve učinio u Jeruzalemu za blagdana. Jer su i oni bili uzišli na blagdan. Dođe dakle ponovno u Kanu Galilejsku, gdje bijaše pretvorio vodu u vino. Ondje bijaše neki kraljevski službenik koji je imao bolesna sina u Kafarnaumu. Kad je čuo da je Isus došao iz Judeje u Galileju, ode k njemu pa ga moljaše da siđe i ozdravi mu sina jer već samo što nije umro.Nato mu Isus reče: “Ako ne vidite znamenja i čudesa, ne vjerujete!” Kaže mu kraljevski službenik: “Gospodine, siđi dok mi ne umre dijete.” Kaže mu Isus: “Idi, sin tvoj živi!” Povjerova čovjek riječi koju mu reče Isus i ode. Dok je on još silazio, pohite mu u susret sluge s viješću da mu sin živi. Upita ih dakle za uru kad mu je krenulo nabolje. Rekoše mu: “Jučer oko sedme ure pustila ga ognjica.” Tada razabra otac da je to bilo upravo onog časa kad mu Isus reče: “Sin tvoj živi.” I povjerova on i sav dom njegov. Bijaše to drugo znamenje što ga učini Isus po povratku iz Judeje u Galileju.

MEDITACIJA
Tvoje me milosrđe stalno prati, ne bih li se opet vratio k tebi i otvorio se milosti. Vrati li se neki grešnik tebi, ti mu odmah izađeš u susret i još prije nego te on ugleda okrećeš njemu svoje milostive oči.
Tvoje milosrđe, Gospodine, prati svakog čovjeka tijekom čitava njegova života, na svakom njegovu koraku.
Ti nikada ne skidaš svoj pogled s nas grešnika i nikada nas ne napuštaš. Dokle god smo u ovom životu blago nas opominješ da izađemo iz svoje zbunjenosti i okrenemo se tebi, kako bismo napokon mogli biti sretni.
(Ivan Zirdum; Riječi za svaki dan u godini; Đakovo, 1994.)

ZAHVALA
Hvala ti što je moj život u Tvojim rukama, hvala ti što tamo gdje je tuga vraćaš osmijeh……..

ISUSE BLAGA I PONIZNA SRCA
UČINI SRCE MOJE PO SRCU SVOME

Preporučeno