13.3.2018.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 46, 2-3.5-6.8-9
Bog nam je zaklon i utvrda,
pomoćnik spreman u nevolji.
Stoga, ne bojimo se kad se ljulja zemlja,
kad se bregovi ruše u srce mora.

Rijeka i rukavci njezini vesele Grad Božji,
presveti šator Višnjega.
Bog je sred njega, poljuljat se neće,
od rane zore Bog mu pomaže.

S nama je Gospodin nad vojskama,
naša je utvrda Bog Jakovljev!
Dođite, gledajte djela Gospodnja,
strahote koje on na zemlji učini.

Evanđelje: Iv 5,1-3.5-16
Nakon toga bijaše židovski blagdan pa Isus uziđe u Jeruzalem. U Jeruzalemu se kod Ovčjih vrata nalazi kupalište koje se hebrejski zove Bethzatha, a ima pet trijemova. U njima je ležalo mnoštvo bolesnika- slijepih, hromih, uzetih:čekali su da izbije voda.. Bijaše ondje neki čovjek koji je trpio od svoje bolesti trideset i osam godina. Kad ga Isus opazi gdje leži i kada dozna da je već dugo u tome stanju, kaže mu: “Želiš li ozdraviti?” Odgovori mu bolesnik: “Gospodine, nikoga nemam tko bi me uronio u kupalište kad se voda uzbiba. Dok ja stignem, drugi već prije mene siđe.” Kaže mu Isus: “Ustani, uzmi svoju postelju i hodi!” Čovjek odmah ozdravi, uzme svoju postelju i prohoda. Toga dana bijaše subota. Židovi su stoga govorili ozdravljenomu: “Subota je! Ne smiješ nositi postelju svoju!” On im odvrati: “Onaj koji me ozdravi reče mi: `Uzmi svoju postelju i hodi!`” Upitaše ga dakle: “Tko je taj čovjek koji ti je rekao: `Uzmi i hodi?`” No ozdravljenik nije znao tko je taj jer je Isus nestao u mnoštvu što se ondje nalazilo. Nakon toga nađe ga Isus u Hramu i reče mu: “Eto, ozdravio si! Više ne griješi da te što gore ne snađe!” Čovjek ode i javi Židovima da je Isus onaj koji ga je ozdravio. Zbog toga su Židovi počeli Isusa napadati što to radi subotom.

Meditacija
Svi te traže, Kriste! Mnogi te traže, izravno, zazivajući te imenom, punim vjere, nade i ljubavi. Ima onih koji te traže indirektno, putem drugih; a postoje i oni koji te traže, a da to ne znaju…Neki te traže, mada to poriču… Svi oni traže, traže tebe, jer ti ponajprije tražiš njih…Tebi koji si put, istina i život obraćamo s u našoj molitvi.
(Ivan Zirdum; Riječi za svaki dan u godini; Đakovo, 1994.)

MOLITVA
Zastani u tišini, osvijesti si da je Bog tu, pred tobom i da ga duhom možeš čuti i njemu govoriti…..predaj mu sve svoje bolesti i potrebe……

ISUSE BLAGA I PONIZNA SRCA
UČINI SRCE MOJE PO SRCU SVOME

Preporučeno