18.02.2018.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 25, 4bc-5ab.6-7bc.8-9
Pokaži mi, Gospodine, putove svoje,
nauči me svojim stazama!
Istinom me svojom vodi i pouči me
jer ti si Bog, moj Spasitelj.
Spomeni se, Gospodine, svoje nježnosti
i ljubavi svoje dovijeka.
Spomeni me se po svojoj ljubavi –
radi dobrote svoje, Gospodine!
Gospodin je sama dobrota i pravednost:
grešnike on na put privodi.
On ponizne u pravdi vodi
i uči malene putu svome.

Evanđelje: Mk 1, 12-15
U ono vrijeme: Duh nagna Isusa u pustinju. I bijaše u pustinji četrdeset dana, gdje ga je iskušavao Sotona; bijaše sa zvijerima, a anđeli mu služahu.
A pošto Ivan bijaše predan, otiđe Isus u Galileju. Propovijedao je evanđelje Božje: »Ispunilo se vrijeme, približilo se kraljevstvo Božje! Obratite se i vjerujte evanđelju!«

MEDITACIJA
Isus u svojoj pustinji nije bio sam. Duh ga je tamo odveo, ostao je s njim, upravljao njegovim mislima i odlukama, podržavao ga u njegovoj samoći. Moja životna pustinja je tu da mi pokaže tko sam, kakva sam, gdje sam. To je mjesto mog samootkrivanja i susreta sa samom sobom. Treba mi malo vremena, malo tišine, komadić dana u kojem akcija nije na prvom mjestu. To je moj put prema unutra gdje ću se sigurno susresti s Bogom i sama sa sobom. Kratka razdoblja tišine i tihog razmatranja svaki dan ima snagu promijeniti moje srce.
Korizma nam nudi prostor za susret s Bogom, pozivajući nas da usporimo u svim obavezama, da sebe bolje upoznamo, da izmijenimo naglaske na uhodanim vrijednostima i prihvatimo sebe kakvi jesmo. Ne znači to da ne trebamo pronalaziti područja u sebi koja vape za promjenom. Nije važno promijeniti mjesto življenja, ljude koji nas okružuju, posao koji radimo, vrijeme u kojem živimo. Najvažnije je promijeniti sebe, jer smo mi taj teret koji posvuda nosamo. Dati mjesto Duhu koji je i Isusa pratio u pustinju. I nama će pomoći u kušnjama i osamljenosti. Sredstva su nam ponuđena: post, molitva i dobra djela. Jedno bez drugoga nije potpuno, nije uvjerljivo ni nama ni onima oko nas. To je put u Božje Kraljevstvo. To nam je poziv i opipljivi putokaz. Možda će naša pustinja trajati 40 dana, možda 40 godina. Jedno je sigurno: Bez Isusa i njegove riječi, neće roditi životom! Svaki dan iznova, u djelo nam je stavljati riječi s početka Korizme: Obrati se i vjeruj Evanđelju.
(izvor: http://dominikanke.org)

OČE NAŠ. ZDRAVO MARIJO. SLAVA OCU.

Preporučeno