ImageU subotu, 28. travnja održan je 10. biskupijski  susret mladih. Susret su organizirali  animatori za rad s mladima pod ravnanjem dr. Drage Tukare, povjerenika za pastoral mladih. Na susretima je bilo oko 1400 sudionika. Voditelji susreta bili su Filip Perković i Ivana Kardo iz Osijeka, te  Margareta Gregić.

Susret je započeo u 9:30 h. Na samom početku sudionike i goste pozdravili su dekan donjomiholjačkog dekanata vlč. Drenjančević, ravnatelj Osnovne škole A. Harambašić D. Miholjac, Vedran Aladić, gradonačelnik Eduard Šrajer i pomoćni biskup ?akovačke i srijemske biskupije mons. dr. ?uro Hranić.
S predstavom o povijesti Donjeg Miholjca nastupili su mladi iz župe sv. Mihaela iz D. Miholjca, pod ravnanjem župnog vikara vlč. Nikice Bošnjakovića. U izvrsnoj predstavi o misijskom putovanju sv. Pavla nastupili su studenti KBF-a iz ?akova.

 Na samom susretu prisjetili smo se i povijesti dosadašnjih biskupijskih susreta mladih te smo bili na radionicama na kojima smo se bavili temama kao što su: alkoholizam kod mladih, nasilje u obitelji, samoubojstva i sl.
Cijeli je program završio svetom Misom te nastupima mladih zborova i KUD-ova. Misno je slavlje predvodio bp. mons. Marin Srakić uz koncelebraciju pomoćnih biskupa ?. Hranića i ?. Gašparovića te ostalih svećenika koji su došli s mladima iz svojih župa.

 

 

Margareta Gregić

 

 P.S. Napišite kako ja bilo vama na susretu u Donjem Miholjcu (DUHOS)

Preporučeno

Leave a Comment