Image

U ovo vrijeme ispitnih rokova koje je svim studentima vrlo stresno, Božji blagoslov je i više nego dobrodošao. Već treću godinu za redom studentski kapelan obilazi sobe u studentskim domovima i blagoslivlja ih. Taj je čin svima koji vjeruju od velike važnosti jer, iako često razočarani vlastitim neuspjehom, moramo vjerovati da je Gospodin uz nas, te Mu zahvaliti i za padove koji će nas ponukati da se jače potrudimo kako bi ostvarili svoje ciljeve.

Studentski su domovi mjesta najveće koncentracije studenata koji žive u zajednici, pod istim krovom, zato je važno blagosloviti ove prostore. (Iako smo ponekad ljuti na sustanare koji su bučni baš u vrijeme kad nam je potrebna najveća koncentracija, trebamo i njih preporučiti u svoje molitve.) Mnogi mladi se Isusa sjete samo kad im je potrebna pomoć i za ukazanu se često zaborave zahvaliti. Moramo biti svjesni da je On uz nas, da nas vodi, i da svaki pad na ispitu, svaka eventualna nepravda od strane profesora ili neki drugi problem koji nas zna moriti, preporučimo Njemu, jer On je put, istina i život. 

Ne smijemo zaboraviti da svaki trud na kraju bude nagrađen i da nam Bog pomaže i onda kada pomislimo da nas je zaboravio. Jelena

Preporučeno

Leave a Comment