Plava crta
Petak, 10.11.2017.

Facebook Facebook

Share
Like

Svakodnevno dolazimo pred Gospodina te tražimo ispunjenje svojih želja i planova. Kada dobijemo što želimo, na kratko smo zadovoljni i ubrzo ponovno dolazimo Gospodinu s novim zahtjevima. Ovakva jednosmjerna suradnja nije dobra za nas. Često u tim potrebama zaboravljamo tko je naš Bog. Tražimo od Oca, a jesmo li se dublje zapitali tko je naš Otac, jesmo li osjetili prisutnost Njegove nezamislive ljubavi i veličine?! Poznamo li uistinu Stvoritelja svega svijeta, znamo li gdje ga pronaći i kako mu se moliti?!

Često molimo za lagodu, zadovoljstva i postajemo sebični, gušimo se u moru oholosti i pohlepe. Teško prihvaćamo križ koji je ponaosob namijenjen da nas dovede do izvora kreposti. Ako nam ne ide po našim zamislima, padamo u vjersku melankoliju. Ne razumijemo da naši osobni planovi nisu uvijek i Božje zamisli.

Često vapimo: „Gospodine, Gospodine smiluj nam se. Uzdamo se u Tebe.“ Zar su rješenja naših potreba sve što trebamo od Oca?! Koliko često Ga uistinu pri tome slavimo i častimo, iskazujući mu hvalu?!

Kako se približiti Bogu i biti mu dostojan?! Dođimo pred Njega i predajmo Mu se potpuno. Približimo se Bogu i On će se nama približiti. Na trenutak „umrimo“ za Njega tako da ništa ne zahtijevamo. Ponizimo se pred Gospodom. Neka to budu trenuci zahvale za sve milosti koje nam dade. Darujmo Mu se kao što je On to učinio za nas preko svoga Sina, Isusa Krista. “Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u Njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.” Ivan 3,16

Bog je pripremio milosti za nas ali za to mu je potreban naš pristanak. On traži beskompromisno i bezuvjetno predanje. Samo tako se možemo približiti Njegovoj ljubavi koja čeka da izlije obilje blagoslova. Molimo za milosti strpljenja i čvrste vjere.

Bog je dobar i milostiv. Služeći Njemu, pronaći ćemo odgovore na sva naša životna pitanja i potrebe. Ne postoje riječi kojima bi mogli izreći zasluženu zahvalu Bogu našemu za sve što učini za nas.

Bože, pošalji Duha Svetoga da nam podari snagu kako bi te razumjeli. Molimo te, očisti nas i podari nam nove haljine. Upravljaj našim putovima i stazama pravim vodi nas. Odričemo se svojih želja i dajemo Ti pristanak da ostvariš svoje planove koje si od samoga početka namijenio za nas. Neka bude volja Tvoja. Tebi na slavu i hvalu.

Bože, Ti si sve napravio za mene, što ja mogu učini za Tebe?

Ivan B. | duhos.com

Petak, 10.11.2017.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
16
sij.
2018

Pjesma nad pjesmama

„Pjesma nad pjesmama“ poetsko je djelo stare hebrejske književnosti koje je uvršteno u biblijski kanon….

Plava crta
15
sij.
2018

Radost vjere u Isusa Krista

Bog je živ! To je jedina istina koju sam spoznala do sada. Nakon toliko godina…

Plava crta
14
sij.
2018

Tko su moji učitelji?

Slijediti mogu nagone svoje naravi. Tada sam sebičan, jer svaka moja potreba mora biti zadovoljena bez obzira kako to utječe na bližnjega. Moji nagoni mogu biti moji “učitelji” života. Novac ili prijatelji mogu biti moj “učitelj”. Što moji nagoni žele od mene?

Plava crta
13
sij.
2018

Bog zaista sluša, čuje i brine se za mene

Hvaljen Isus i Marija! Želim posvjedočiti kako je Bog uvijek uz nas, čak i kada…

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.