Duhovni život studenta

by admin

Ukoliko imate dobre ocjene i redovito polažete ispite, navući ćete osmijeh na lica svojih roditelja. Oni vam svojim žrtvovanjem i krajnjim naporima pokušavaju omogućiti sve uvjete kako biste bili uspješni i kako biste obrazovanjem izgradili kvalitetan život.

To je ujedno i dodatan motiv da date čitavog sebe i budete uporni dok učite. Međutim, vrlo često ispisani indeksi, potvrde o raznovrsnim aktivnostima i poznanstva nisu garancija za kasnije očekivani posao i potpuno zadovoljstvo. Važnije od svih znanja, ocjena i uspjeha na fakultetu jest to da se pojedinac oblikuje u kvalitetnu osobu čija će se osobnost temeljiti na poštenju, uljudnosti i moralnim načelima. Samo ćete mali dio navedenog dobiti tijekom školovanja u obrazovnim institucijama. Pronaći u sebi te vrline znači osluškivati glas iz dubine svoga tijela i pratiti ga na njegovim putovima, ma koliko god oni čudni i nepoznati bili. Ako idete putovima kojima idu svi ostali samo zato da ne budete iznimke, idete krivim putom. Kad-tad ćete naići na raskrižje i morat ćete donijeti odluku koja vas vodi do vašeg vlastitog odredišta. Odlazak je na svetu misu početak neopisivog putovanja.

Molitvom i zahvalom prije spavanja dajete Bogu poticaj da vam se još više približi, osvijetli sve ceste u vašem životu i ukaže na vrijednosti koje morate poštovati kako biste bili vrijedni najveće čarolije i zemaljske bajke. Duhovne bi vam obnove, klanjanja i hodočašća po svetištima trebali predstavljati tri glavna predmeta u indeksu, a svi su ostali manje važni; svi su ostali izborni predmeti. Ne postoji student koji će pasti te kolegije jer ondje nema popisa ocjena i rangiranja – svi su najbolji. Predavanja nisu sastavljena od teorijskog gradiva iz skripta, već ih čine životna iskustva i svjedočanstva popraćena pjesmama, smijehom i radošću.

Nakon provedenog vremena s Njim, bit ćete osoba vrijedna hvaljenja. Spoznat ćete samog sebe, nećete nikada biti izgubljeni jer znate da nikada niste sami. Zauvijek će vam biti otvorena vrata na koja trebate pokucati kada vam krene po zlu, znat ćete koga i na koji način pitati za pomoć. Nemoguće je riječ koja će se izbrisati iz vašeg rječnika, a osjećaj je sreće koji će vas prožimati cijelo to vrijeme beskonačan, kao da ste osvojili cijeli svijet i da možete letjeti. To je osjećaj pripadanja kraljevstvu nebeskom jer je to primarno za čime trebate težiti dok studirate, jer kada ste dio Njega sve ostalo što zaželite i što vam je potrebno nadodat će On.

Preporučeno

Leave a Comment