Plava crta
Subota, 17.06.2017.

Facebook Facebook

Share
Like

Jesi li ikada doživio da ti se u trenu sruši svijet, sve ono u čemu si vidio smisao, sve u što si vjerovao, čemu si težio, nadao se i želio? Imaš li dojam da se „rušenja“ obično događaju onda kada si napokon siguran u nešto, kada sve počinje imati smisla i sjedati na svoje mjesto, kada se čini da se sva vrata otvaraju, a ti imaš ogromne planove za budućnost?

I svaki put nakon posrtaja i rušenja, upirući sve sile i snage kojima raspolažeš, gradiš sve iznova pouzdajući se u Boga i Njegovu volju, predaješ se sav entuzijastičan i opet se dogodi isto – ponovno pad! I to onaj nakon kojeg ječi i zvoni. U glavi. Ušima. Srcu. I opet se događa isto: opet si jadan, opet slab, opet ničiji, a najmanje svoj. I ne želiš tako, ali opet je jače od tebe. Razočaranje, tuga, bol, nesnalaženje, samosažaljenje. Čuješ samo jedno veliko ne znam jer sve je odjednom nepoznanica, putokazi su promijenili smjer ili se neprestano vrte u krug tako da ne znaš kamo bi se okrenuo, gdje se zaputio, u koga se zagledao. Sve od prije odjednom gubi smisao i ti si ostao SAM. Molitva? Nemaš snage jer znaš da bi se raspao do kraja, a možda bi i dobio odgovore koje ne želiš čuti. Krivnju prebacuješ na sve oko sebe dok ne shvatiš da je Bog zapravo najveći krivac. I jest!

U Bibliji stoji zapisano Naš Bog je ljubomoran Bog (Pnz 5: 9) i upravo zato oduzima ti sve što te odovdi dalje od Njega. On želi da je ti čežnja za Njim ispred svega, da si najprije zagledan u Njega i Njegovu Ljubav, a tek onda u zemaljsko. Zato ruši sve što sagradiš, zato daje nenadano i zato te gradi iznova. Upravo zbog ovoga ustani, otresi sa sebe prašinu jada i traži najprije Njegovo Kraljevstvo da bi ti On, po tome, mogao dati sve drugo.

Tako obnovljen sve padove, one koje si preživio i one koji će tek uslijediti, gledaj kao blagoslov i još jedan korak bliže Gospodinu, a glavna molitva neka ti postane vapaj za Glasom koji će ti uvijek govoriti da su Božji planovi uvijk bolji od tvojih želja.

Vjerujem da ćeš uspjeti!

Bog te blagoslovio!

Marija K.

Subota, 17.06.2017.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
9
ožu.
2018

Zapitaj se 21. dana korizme

Mk 12, 28b-34 Pristupi Isusu jedan od pismoznanaca i upita ga: »Koja je zapovijed prva…

Plava crta
16
sij.
2018

Pjesma nad pjesmama

„Pjesma nad pjesmama“ poetsko je djelo stare hebrejske književnosti koje je uvršteno u biblijski kanon….

Plava crta
15
sij.
2018

Radost vjere u Isusa Krista

Bog je živ! To je jedina istina koju sam spoznala do sada. Nakon toliko godina…

Plava crta
14
sij.
2018

Tko su moji učitelji?

Slijediti mogu nagone svoje naravi. Tada sam sebičan, jer svaka moja potreba mora biti zadovoljena bez obzira kako to utječe na bližnjega. Moji nagoni mogu biti moji “učitelji” života. Novac ili prijatelji mogu biti moj “učitelj”. Što moji nagoni žele od mene?

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.