Isus Krist je Kralj!

by admin

Isus Krist je Kralj. Židovi nisu čekali nekog hippyja ili neku facu iz susjedstva, već Kralja koji će vladati nacijama i uspostaviti mir i pravdu na Zemlji. Kada se rodio, tri mudraca tražila su baš njega, Kralja Židova. Kada je stajao ispred Poncija Pilata, rekao mu je da je u pravu nazivajući ga Kraljem. Kada je propovijedao, najavljivao je Božje Kraljevstvo te pričao o Sudnjem danu kada će stajati iznad svih i suditi kao Kralj.

Na Njegovom križu, iznad Njegove glave, pisalo je da je on Kralj Židova. Čak je i kradljivac, koji je bio pokraj Njega prikovan na križ, rekao: “Sjeti me se kad dođeš u svoje Kraljevstvo.” Isus mu je na to odgovorio: “Obećavam ti, već danas bit će sa mnom u Raju.”

 Isus nije poput bilo kojeg kralja – nije se rodio u palači, već u štalici. Proživio je cijeli svoj život u siromaštvu. Umjesto da je pokušao steći sve više novca i moći, On se toga odricao u svakoj prilici. Umjesto zlatne krune, nosio je krunu od trnja. Podignut je visoko iznad svijeta, ali na križu, blagoslivljajući i opraštajući onima koji su Ga željeli ubiti.

Tu nema pogreške: Isus Krist je Kralj! Svaki kralj ima svoje kraljevstvo, a svako kraljevstvo ima svoje granice. On nas poziva da prihvatimo Njegovu vladavinu nad našim umom, srcem, voljom i životom. Ako imamo Kralja, znači da mi nismo kraljevi. To znači da ne možemo biti vjernici po našim uvjetima, nego po Njegovim. Ne možemo se ponašati s našom vjerom na način na koji se ponašamo u kafiću ili menzi: birajući samo ono što nam se sviđa, a odbacujući sve ostalo. Mi ne propisujemo pravila naše vjere – mi ih primamo jer je Isus Krist naš Kralj. Činjenica da je On naš Kralj znači da On vlada našim srcima i umovima, a to znači da naša vjera utječe na naš svakodnevni život, a ne samo na ono što se događa u crkvi.

 Isus Krist je naš Kralj, što znači da smo svi pozvani služiti. On je oprao noge svojim apostolima i rekao im: ”Zovete me Gospodinom i vladarom, a pogledajte što ću ja učiniti. Ako me zovete Gospodinom i vladarom, ovako trebate služiti druge ljude.“

 Znam da ova ideja o Kralju možda zvuči zastrašujuće, jer su mnogi kraljevi narušili slobodu svojih podanika dok su pokušavali dokazati svoju moć i snagu. Ali Isus nije poput ijednog drugog kralja: On je Kralj koji garantira slobodu, oslobađa nas od grijeha i sebičnosti, čak i od smrti! On nas oslobađa od vladavine ovog svijeta. Isus je Kralj koji nas ne poziva samo na to da budemo podanici, nego nas i uzdiže i čini nas nasljednicima koji naslijeđuju više od kraljevstva od cigle i žbuke.

 Isus Krist je Kralj! Je li on i tvoj Kralj?

Tekst: Chris Stefanick

Prijevod: Ivana Zovko|duhos.com

Izvor: Youtube

Preporučeno

Leave a Comment