Plava crta
Nedjelja, 12.11.2017.

Facebook Facebook

Share
Like

Njegova ljubav i milost nam je dovoljna. Često sam se pitao: kako mi možemo zaslužiti svoje spasenje? Mi ne možemo zaslužiti svoje spasenje, mi ne možemo napraviti ništa čime bi si zagarantirali ulaznicu u nebo. Božja ljubav i milost, njegova nagrada – vječni život,nije nešto što možeš kupiti kao na placu.

Biti ću dobar, ići svakodnevno na misu, moliti se, a ti ćeš mi Bože zauzvrat dati nebo.

To ne ide tako!  Zašto onda ići na Misu? Čemu molitva? Baš kao što nam je naša draga Majčica poručila: „Dajem vam oružje protiv vašeg Golijata; Evo vaših kamenova: 1. Molitva Krunice – molitva srcem, 2. Euharistija, 3. Biblija, 4.Post, 5.Mjesečna ispovijed.“ Ovo je oruđe koje nam je naša draga Majčica poručila. Mi svoje spasenje ne možemo nikako zaslužiti, međutim sve ovo nam je dano da se možemo zaštiti od zloga. On koristi poput ričućeg lava sve i jednu priliku, unutarnju ranu,žalost, našu slabost kako bi nas okrenuo od Boga te naveo na grijeh. Ovim oruđem postajemo jači i otporniji na njegove zamke te najvažnije od svega; učimo se otvoriti Božjoj ljubavi, učimo se živjeti u njegovoj ljubavi. Mi raj ne možemo svojim ljudskim zaslugama osigurati, to je Božja milost. Međutim, slijediti njega i njegove poruke je za naše dobro, kako bi  već tu na zemlji učili biti njegovi, kako bi već tu na zemlji naučili pripadati njemu u potpunosti.

Josip K.

Nedjelja, 12.11.2017.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
9
ožu.
2018

Zapitaj se 21. dana korizme

Mk 12, 28b-34 Pristupi Isusu jedan od pismoznanaca i upita ga: »Koja je zapovijed prva…

Plava crta
24
velj.
2018

Duhovne oči

Isusa se najbolje gleda zatvorenih očiju. Duhovni vid je jači od fizičkog. Isuse smiluj mi…

Plava crta
14
velj.
2018

Po pepelu do Raja (Mt 6, 1-6.16-18)

Korizma nije neki tužan period u našem životu ili liturgiji Crkve, niti bi tako trebalo…

Plava crta
17
sij.
2018

Snaga oprosta

Snaga oprosta je velika. To je milost, koja mijenja čovjeka.

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.