Plava crta
Nedjelja, 12.11.2017.

Facebook Facebook

Share
Like

Njegova ljubav i milost nam je dovoljna. Često sam se pitao: kako mi možemo zaslužiti svoje spasenje? Mi ne možemo zaslužiti svoje spasenje, mi ne možemo napraviti ništa čime bi si zagarantirali ulaznicu u nebo. Božja ljubav i milost, njegova nagrada – vječni život,nije nešto što možeš kupiti kao na placu.

Biti ću dobar, ići svakodnevno na misu, moliti se, a ti ćeš mi Bože zauzvrat dati nebo.

To ne ide tako!  Zašto onda ići na Misu? Čemu molitva? Baš kao što nam je naša draga Majčica poručila: „Dajem vam oružje protiv vašeg Golijata; Evo vaših kamenova: 1. Molitva Krunice – molitva srcem, 2. Euharistija, 3. Biblija, 4.Post, 5.Mjesečna ispovijed.“ Ovo je oruđe koje nam je naša draga Majčica poručila. Mi svoje spasenje ne možemo nikako zaslužiti, međutim sve ovo nam je dano da se možemo zaštiti od zloga. On koristi poput ričućeg lava sve i jednu priliku, unutarnju ranu,žalost, našu slabost kako bi nas okrenuo od Boga te naveo na grijeh. Ovim oruđem postajemo jači i otporniji na njegove zamke te najvažnije od svega; učimo se otvoriti Božjoj ljubavi, učimo se živjeti u njegovoj ljubavi. Mi raj ne možemo svojim ljudskim zaslugama osigurati, to je Božja milost. Međutim, slijediti njega i njegove poruke je za naše dobro, kako bi  već tu na zemlji učili biti njegovi, kako bi već tu na zemlji naučili pripadati njemu u potpunosti.

Josip K.

Nedjelja, 12.11.2017.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
17
sij.
2018

Snaga oprosta

Snaga oprosta je velika. To je milost, koja mijenja čovjeka.

Plava crta
16
sij.
2018

Pjesma nad pjesmama

„Pjesma nad pjesmama“ poetsko je djelo stare hebrejske književnosti koje je uvršteno u biblijski kanon….

Plava crta
15
sij.
2018

Radost vjere u Isusa Krista

Bog je živ! To je jedina istina koju sam spoznala do sada. Nakon toliko godina…

Plava crta
14
sij.
2018

Tko su moji učitelji?

Slijediti mogu nagone svoje naravi. Tada sam sebičan, jer svaka moja potreba mora biti zadovoljena bez obzira kako to utječe na bližnjega. Moji nagoni mogu biti moji “učitelji” života. Novac ili prijatelji mogu biti moj “učitelj”. Što moji nagoni žele od mene?

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.