Plava crta
Srijeda, 28.06.2017.

Facebook Facebook

Share
Like

Knjiga koju Vam ovom prilikom preporučamo djelo je luksemburškog katoličkog pisca, učitelja i seksualnog pedagoga Milla Majerusa. Knjiga nosi naslov Riječi ljubavi, a sadrži razne odgovore na pitanja mladih o ljubavi i seksualnosti. Sam Mill Majerus radi za Katoličku Crkvu, a upravo u ovoj knjizi iznosi stavove Crkve o ljubavi i seksualnosti te tako nastoji ispraviti pogrešne slike koje mladi imaju o njima. Autor napominje i mnoge opasnosti s kojima se mladi suočavaju pri spolnom sazrijevanju te, sukladno tome, odnosima koje stvaraju jedni s drugima. Također iznosi stavove Crkve o spolnom odnosu, homoseksualnosti i kontracepciji. Ova knjiga mogla bi biti poprilično korisno svima mladima koji se osjećaju zbunjenima glede područja spolnosti te nisu sigurni kako valjano razlučivati i vrednovati međuljudske odnose. Knjigu možete pronaći u studentskoj kapelici u kampusu i u knjižari „U pravi trenutak“.

Zvonimir Žulj

Srijeda, 28.06.2017.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
9
ožu.
2018

Zapitaj se 21. dana korizme

Mk 12, 28b-34 Pristupi Isusu jedan od pismoznanaca i upita ga: »Koja je zapovijed prva…

Plava crta
16
sij.
2018

Pjesma nad pjesmama

„Pjesma nad pjesmama“ poetsko je djelo stare hebrejske književnosti koje je uvršteno u biblijski kanon….

Plava crta
15
sij.
2018

Radost vjere u Isusa Krista

Bog je živ! To je jedina istina koju sam spoznala do sada. Nakon toliko godina…

Plava crta
14
sij.
2018

Tko su moji učitelji?

Slijediti mogu nagone svoje naravi. Tada sam sebičan, jer svaka moja potreba mora biti zadovoljena bez obzira kako to utječe na bližnjega. Moji nagoni mogu biti moji “učitelji” života. Novac ili prijatelji mogu biti moj “učitelj”. Što moji nagoni žele od mene?

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.