Preporuka za knjigu Ispovijest londonskoga gangstera

by admin

Ova će vas nadahnjujuća knjiga zasigurno osvojiti svojom napetošću i iznimnom dramtičnošću. John Pridmore svjedoči o svom životu u podzemlju i svom obraćenju. John je odrastao u londonskom East Endu. Već kao dječak od desetak godina počeo je praviti probleme, krasti, uništavati imovinu i sve to radi užitka. Kaže da je često krao nepotrebne stvari samo da bi se osjećao moćno i da bi uživao u svom “postignuću”. Sve to vodi ga do provala, problema u obitelji, policije. Često je završavao na sudu, iako  se uvijek uspijevao izvući, tomu je jednom došao kraj i završio je u zatvoru za maloljetnike. Kasnije se John zaposlio kao  izbacivač u noćnim klubovima. Došao je u doticaj s najopakijom bandom koja ga je uvela u mračni svijet trgovine drogom, plaćenih ubojstava, kriminala i nasilja.  Postao je jednom od glavnih faca  londonskog podzemlja. Dobro građen,pun novca (koji je zarađivao od poslova reketarenja, utjerivanja dugova, preprodaje droge), penthouse, auti, lijepe žene i ugled koji je izgradio nasiljem omogućili su mu lak život. Iako je imao sve, kaže da nije bio sretan.

Do preokreta u njegovu životu dolazi u trenutku kada zamoli mladiće da napuste klub jer je radno vrijeme završilo. Pijani mladići mu se suprostavljaju. John i kolege ih izbacuju, dečki se pokušavaju vratiti u klub. John hvata najpijanijeg, udara ga šakom na kojoj je metalni bokser i on pada na pod, udara glavom u pločnik, puca mu lubanja i svuda se nalazi krv. Bježeći s nesretnog mjesta Johnu se dogodilo nešto izvanredno što ga je nepovratno promijenilo. John je osjetio Božju prisutnost, osjetio se voljenim po prvi puta u životu. Kada je majci otkrio da je upoznao Ljubav, ona zahvaljuje Bogu jer je uslišao njezinu ustrajnu molitvu. Očuh mu poklanja Novi zavjet i John počinje čitati, slušati i moliti, mijenjati svoj život. Potpuno se oslanja na Božju providnost i predaje mu svoj život. Dopušta Kristu da djeluje kroz njega. Svojim svjedočanstvom privući će mnoge Kristu jer u Božjem srcu ima mjesta za ljude sve, umro je za svakoga od nas – toliko nas ljubi. Ne možemo ostati ravnodušni nakon te spoznaje. John danas živi mirnim životom svjedočeći ljudima, ponajviše mladima, o Božjoj pristutnosti i ljubavi.

Toplo vam preporučujem ovu knjigu koja će vas oduševiti, srušiti svaku vašu iluziju o savršenim i neranjivim gangsterima. Shvatit ćete da Bog može upotrijebiti svakoga jer svakog voli, samo se trebamo otvoriti njegovoj ljubavi. Baš kao i John odlučujem svoju prošlost prepustiti Božjoj milosti, budućnost Božjoj providnosti, a sadašnjost Božjoj ljubavi.

U ovom kratkom filmu možete pogledati dojmljivo svjedočanstvo Johna Pridmora .

Preporučeno

Leave a Comment