Plava crta
Petak, 20.01.2017.

Facebook Facebook

Share
Like

U današnjem vremenu, gdje se toliko naglašava recesija, koliko materijalna toliko i moralna, nije neuobičajeno da su svi puni straha. Straha od neimaštine, besposlenosti. Strah je toliko već uzeo maha, toliko već formira naše živote da je prava rijetkost susreti hrabre (posebice mlade) koji su spremni susresti se sa rizikom svakodnevnog življenja. Žalosno je to.

Ponekad kao da zaboravimo da nam Isus govori da se nemamo zašto brinuti, posebice ne za budućnost. Kaže nam tako na jednome mjestu kako je dosta svakomu danu njegove brige (usp. Mt 6, 34), a mi i dalje koračamo zabrinuti. Slaba li je naša vjera. Ustrajati treba, moliti, tražiti pa ćemo i naći. Vjera je dar, i tako sam i sama zahvalna Bogu jer me podario tim darom, premda se ponekad osjećam tako nevjernom, tako punom straha. Zato želim moliti za sve nas, da nam se ojača vjera. Da hrabri budemo, ne bojimo se. Ako hrabri budemo, sreća će nam sama doći jer sreća prati hrabre. Odvažni da smo. Da ne posustajemo. Za to ja molim Gospodina.

Kažu da si ono što radiš, a ne ono što govoriš da jesi. I zato živimo svoju vjeru, nemojmo je samo propovjedati. Ako budemo svakodnevno susretali Boga kroz Sveto Pismo, kroz euharistiju, kroz molitvu – bit ćemo i puno hrabriji i odvažniji. Neće nas knez ovoga svijeta tako lako poljuljati, usijati nam strah i nevjeru. Iskreno iz dubine srca da svako jutro kažem(o) „Evo Gospodine službenice tvoje“ već bi nam dan bio radosniji. Znali bismo da nismo sami, i da se nemamo čega strašiti. Ustrajni budimo!

God Bless You!!

Barbara Vrban

Petak, 20.01.2017.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
3
velj.
2018

Što je prošlost spram budućnosti u Gospodinu

Koji je smisao tihe patnje? Pitaš samog/samu sebe kako ti prolaze dani u kojima razbijaš…

Plava crta
14
sij.
2018

Tko su moji učitelji?

Slijediti mogu nagone svoje naravi. Tada sam sebičan, jer svaka moja potreba mora biti zadovoljena bez obzira kako to utječe na bližnjega. Moji nagoni mogu biti moji “učitelji” života. Novac ili prijatelji mogu biti moj “učitelj”. Što moji nagoni žele od mene?

Plava crta
3
sij.
2018

Hrabri ljudi

Vrsna žena i vrstan muškarac, odnosno hrabra žena i hrabar muškarac o kojima govori prvo…

Plava crta
11
lis.
2017

HODOČAŠĆE U ALJMAŠ

U subotu 21.10.2017. idemo na tradicionalno studentsko hodočašće koje organizira DUHOS i studentski kapelan p….

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.