Tamo gdje živi netko moj

by admin

Svaka je situacija i naše razumijevanje i poimanje iste ovisna o kutu iz kojega ju promatramo. U svim svojim turbulencijama izazvanim raznovrsnim primjerima na pamet mi je pao jedan koji mi je posebno drag.

Svatko od nas ima nekoga tko ne živi u istome mjestu kao i mi, već je zbog obrazovanja/posla/ženidbe/udaje/nečega sasvim drugačijeg odselio. Postoji i ona opcija kad smo mi iz ranije navedenih razloga privremeno ili stalno napustili svoje mjesto i otišli negdje drugdje. Moj je slučaj ovaj drugi.

U potrazi za životnim zvanjem, put me odveo u veliki grad koji je udaljen od moga rodnog mjesta, tako da sam bila primorana privremeno preseliti ovdje. Sama u nepoznatome okruženju „morala“ sam se družiti s nekim. Tako sam na raznim mjestima i na razne načine upoznala ljude iz gotovo svih dijelova Lijepe naše. Neki od njih bili su samo u prolazu, neki su se zadržali do dana današnjega, a za neke bih rekla da će ostati „tu“ još dugo, dugo. Svatko je od njih, baš kao i ja, u ovaj sad već naš grad donio dio sebe i dio svojega mjesta koji smo mi ostali upoznali kroz međusobna druženja i priče. S tim shvaćanjem Požega, Ilok, Pleternica, Virovitica, Miholjac, Bjelovar, Sesvete, Đakovo i mnoga druga mjesta dobivaju posebnu draž jer znam da sam u ta mjesta dobrodošla i sigurna i da ću tamo uvijek imati nekoga svog, nekoga kod koga ću moći prenoćiti ako zatreba ili samo naići na kavu i čašicu razgovora.

Vrijeme je godišnjih odmora. Neki su otišli „u sezonu“, neki će na odmor. Možda smo već smetnuli s uma, ali u svakome kutku i svakome mjestu zapravo imamo Nekog svoga. Imamo Nekoga tko je uvijek kod kuće, Nekoga tko neće ne odgovoriti na sms i najavu da ćemo doći. Imamo Nekoga tko će nas uvijek saslušati i u čijoj ćemo se kući osjećati kao u svojoj.

Ne zaboravi se javiti kada spustiš sidro negdje na obali. Ne zaboravi posjetiti Prijatelja. Posebno ne u dan koji je predviđen za druženje s Njim. Čekat će te, budi siguran!

Marija K.|duhos.com

Preporučeno

Leave a Comment