Plava crta
Petak, 16.06.2017.

Facebook Facebook

Share
Like

Još uvijek se niste odvažili započeti? Čemu odgađati? Sveti Augustin je odgađao, a kaže to ovako: “Molio sam Boga: Bože, daj mi čistoću, ali nemoj žuriti.” I dodaje: “Bojao sam se da će Bog prebrzo uslišati moju molitvu.”

O tome on priča i ovako: “Bože, ti si mi jasno pokazao da je istina ono što ti kažeš. Ta me je istina uvjerila i svladala, ali ja sam ti uvijek odgovarao umornim i pospanim riječima: “Ja žurim, ali pričekaj još malo.” A to “ja žurim” trajalo je dugo i “pričekaj još malo” dugo se razvlačilo. Sve on to kaže i ovako: “Budući da je vjetar puhao sad s jedne sad s druge strane, i gonio moje srce sad tamo sad ovamo, prolazilo je vrijeme, ja sam promašio obraćenje i dan za danom odugovlačio da s tobom živim.”

Kasnije, mnogo poslije obraćenja, on je zažalio to svoje oklijevanje na ovaj način: “Kasno sam te zavolio; ljepoto, kasno sam te zavolio. Ti si bio unutra, a ja sam bio vani, ti si me glasno zvao a ja sam bio gluh. Tada si me opet dotaknuo i ja sam zaželio mir. Ti si to, moj Bože, za tebe dišem dan i noć.” (Suočenje s Bogom,str.131)

Pripremila: Tea Pejić

Petak, 16.06.2017.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.