Plava crta
Petak, 12.01.2018.

Facebook Facebook

Share
Like

Bliži se vrijeme ispitnih rokova i svi su pod stresom, i studenti i profesori. Studenti se boje hoće li položiti ili ne, a profesori strahuju da nisu možda najbolje prenijeli svoje znanje na njih. U svakom slučaju, svi se oslanjamo na Božju pomoć. Molimo Boga da nam riješi ispite, ali to je pogrešno tumačenje i olako shvaćanje Boga. Naime, postoje ljudi koji su jako lijeni i kad se približe ispiti odjednom postanu gorljivi vjernici. Mole se Bogu kako bi im On riješio sve probleme, kako bi oni mogli bezbrižno i dalje uživati, izlaziti i biti lijeni.
Pitanje je: „Zašto tako shvaćamo Boga?“
Bog nije čudesni stroj koji će doći na ispit umjesto nas i položiti ga odličnom ocjenom. Bog je milosrdni Otac koji nas ljubi i želi našu sreću, ali s naglaskom da svatko od nas mora preuzeti odgovornost za svoje postupke. Dakle, Bogu se molimo kako bi nam prosvijetlio naš razum i dao snage uspješno riješiti sve probleme koji nas čekaju. No, ako ćemo mi moliti neprestano 24h na dan, a nećemo se pokrenuti, ne možemo onda očekivati kako ćemo savladati sve prepreke koje nam život pruža. Ne možemo očekivati da će nas Bog pomagati u našoj lijenosti. Sjetimo se kako je upravo lijenost jedan od 7 glavnih grijeha.
Dakle, svi koji spremate ispite, molite se Bogu, ali na način da vam prosvijetli razum i s radošću se primite posla kako bi što brže i bezbolnije prošli ovi ispitni termini.
Zapamtite jedno: ako tražite Boga da riješi ispit, On to sigurno neće napraviti jer zna jako dobro koliko pojedinac može napraviti za sebe. U skladu s tim, On ga vodi, poučava i savjetuje. I nikada ne smijemo tako testirati Božju ljubav i blagonaklonost.

Lucija Prpić

Petak, 12.01.2018.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
10
ožu.
2018

III. Korizmeni seminar – ” Pred tribunalom bez straha”

Pred tribunalom bez straha Ovaj utorak 6.3.2918. okupili smo se na trećem korizmenom seminaru, u…

Plava crta
11
velj.
2018

Trebamo novo viteštvo

Pravila „novog viteštva“ napisao je prije 500 godina veliki katolički humanist Erazmo Roterdamski u svojoj…

Plava crta
21
sij.
2018

Strah od zajedništva

Mnogi se boje zajedništva. Otuđili smo se jedan od drugoga. Izbjegavamo jedni druge. Živimo u…

Plava crta
7
sij.
2018

Pobožnost i dobra djela

Kažu, prema evanđeoskom odlomku o razlučivanja između ovaca i jaraca, a koje će se dogoditi…

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.