Plava crta
Nedjelja, 14.01.2018.

Facebook Facebook

Share
Like

Slijediti mogu nagone svoje naravi. Tada sam sebičan, jer svaka moja potreba mora biti zadovoljena bez obzira kako to utječe na bližnjega. Moji nagoni mogu biti moji “učitelji” života. Novac ili prijatelji mogu biti moj “učitelj”. Što moji nagoni žele od mene?

Što imam od njih? Mogu me svesti samo da živim na razini životinje. Meni je dan duh da živim, duh kroz dušu oživljuje tijelo. Ako ugađam tijelu, rob sam, ne poštujem svoju dušu. Ne poštujem savjest, glas Božji u sebi. Time umrtvljujem i tijelo, a stvoreno je da živi. Ugađanje nagonima vodi u grijeh.

Novac. Čemu me on uči? Samo tome da tražim još, i još, i još… I sve što njime steknem, nije dovoljno. Ne smiruje me. Mislim da njime mogu dobiti sve, pa i zadobiti ljubav. Ne naučim li raspolagati s njime po Božjem, on počinje raspolagati mnome. Osjećam da bez novca nisam ništa, da bez novca ne mogu ništa. Navezan sam. Nisam slobodan. A zarobljen sklon sam grijehu, u potrebi da steknem novac, i da ga iskoristim u svrhe koje smatram da će mi koristiti.

Prijatelji? Žele li mi uvijek dobro? Imam li ja svoje “ja”, ili činim samo ono što oni čine, ili pak zahtijevaju da ja činim? Čini li mene sretnim to da činim što i oni čine? Nemam li možda drugačije mišljenje od njih, ali se bojim priznati?

Izvor: Trenutak Utjehe

Nedjelja, 14.01.2018.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
9
ožu.
2018

Zapitaj se 21. dana korizme

Mk 12, 28b-34 Pristupi Isusu jedan od pismoznanaca i upita ga: »Koja je zapovijed prva…

Plava crta
16
sij.
2018

Pjesma nad pjesmama

„Pjesma nad pjesmama“ poetsko je djelo stare hebrejske književnosti koje je uvršteno u biblijski kanon….

Plava crta
15
sij.
2018

Radost vjere u Isusa Krista

Bog je živ! To je jedina istina koju sam spoznala do sada. Nakon toliko godina…

Plava crta
13
sij.
2018

Bog zaista sluša, čuje i brine se za mene

Hvaljen Isus i Marija! Želim posvjedočiti kako je Bog uvijek uz nas, čak i kada…

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.