Duhovna obnova na moru

by admin
 

Ono što je predloženo, zaželjeno i izmoljeno je uspješno i realizirano: Duhovna obnova za studente na moru, 15.-19. rujna 2010. Pod duhovnim mentorstvom sveučilišnog kapelana p. Areka, lijep broj studenata – animatora i jedan asistent Sveučilišta, proveli su nekoliko rujanskih dana na Viru stvarajući novo i svjedočeči dosadašnje snažno iskustvo vjere.

Okupljeni u zajedništvu u aktivnostima poput pripremanja hrane ili pospremanja, te boravka u prirodi i šetnji, svaka misao je pronalazila svoj put prema najvažnijem: molitvi. Za svaki dan je zajednički kreiran plan aktivnosti: jutarnja molitva, zajednički objed, duhovni nagovor i molitva, slobodno vrijeme za razmatranje, zajednički ručak, boravak u prirodi, sv. misa, služba čitanja, molitva krunice, svjedočenja… Toliko sadržaja je činilo tih nekoliko dana, stvarajući iskustvo pamtljivo za cijeli život, a važno za pronalazak i radost življenja vlastitog poslanja.

 

  Osjetiti tako brzo pripadanje ljudima koje možda ne poznate osobno baš jako dobro, tako žustro razgovarati o svakakvim temama te doći do veselog slaganja na kraju razgovora, u sabranosti moliti i razmatrati, zajednički zahvaljivati na darovima i dobročiniteljima, kroz iskustvo i svjedočanstvo naučiti o svojoj vjeri i o sebi puno toga shvatiti, osjetiti nečiju motivaciju i kušnje zajednice, ali u povezanosti duha se truditi ići dalje… Takvo je, ukratko rečeno, bilo ovo iskustvo duhovne obnove na moru. Jer najbitnija preporuka za naše napredovanje je potpisana inicijalima I.K.

 

S.M.

Preporučeno

Leave a Comment