Plava crta
Srijeda, 7.06.2017.

Facebook Facebook

Share
Like

Jedno vrlo jednostavno svjedočanstvo, ali otvorilo mi je oči na Božju prisutnost. Ispred jednoga od osječkih fakulteta parkirah auto. Nije bilo puno mjesta. Uvukao sam se. Nakon susreta sa studentima žurio sam na susret s mojim subratom. Gledam: auto je blokiran s dva automobila odzada. Mislim si: “Što ću sada?”

No, sjetih se da moram biti vjeran Isusu i u najmanjim stvarima. Bez galame i ljutnje! Zavapih u srcu: “Isuse, sredi to!” Isti trenutak na prozoru pojavljuje se mlada žena s riječima “Da… izvolite..” Ošinuo sam je pogledom, a ona mene i nastavi: “čula sam neke glasove pa sam se podigla i gledam što se dogoađa” A ja njoj uzvraćam: “Gospođo, ja nisam ni zinuo!”. Siguran sam da u tom vremenu nije bilo nikakve galame ili druge buke, a ja sam mirno čekao. To je bila vlasnica parkiranog iza mene automobila. Čudesa se događaju, a Gospodin čuje svaki vapaj makar i u ovakoj, možda za nekoga, banalnoj situaciji. On ima uvijek rješenje.

p. Arek Krasicki, CSSp

Srijeda, 7.06.2017.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
11
lis.
2017

HODOČAŠĆE U ALJMAŠ

U subotu 21.10.2017. idemo na tradicionalno studentsko hodočašće koje organizira DUHOS i studentski kapelan p….

Plava crta
9
lis.
2017

Svjedočanstvo studenta o Božjoj pomoći u poslovnom planu

Završavao sam fakultet  i poslije me nije čekao siguran posao. Nisam politički opredijeljen a roditelji nemaju poznanstva s utjecajnim ljudima. Osjećao sam nemir jer nisam znao što me čeka u budućnosti. I ranije sam išao na nedjeljne mise a tada sam počeo češće, nekada i svakodnevno jer sam tamo nalazio tišinu i potrebni mir. Udaljen od gradske buke i tuđih razmišljanja, donio sam Bogu problem zaposlenja i prepustio mu da me vodi. 

Plava crta
17
ruj.
2017

Oprostiti bez pravednosti (Mt 18, 21-35)

Što znači oprostiti? Oprostiti ne znači srediti svoje emocije. To nije osjećaj: Haj dobro prošlo…

Plava crta
18
svi.
2017

Bog svakoga ljubi

Bog svakoga ljubi potpuno. Božja je ljubav ista i nepromjenjiva. Uskrs nosi u sebi tu…

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.