Svjedočanstvo: Naučila sam da je molitva najbitnija

by Duhos

Odmah na početku moram priznati da sam već negdje pročitala slično svjedočanstvo i ostala bez riječi jer ta osoba kao da je pisala o mom životu. Međutim, shvaćam da je to obrazac po kojem nas Bog „hvata“ te da nisam jedina, očito.
Što je za tebe ljubav? Kako biste opisali definiciju ljubavi? Sigurno, svatko bi ju opisao na svoj način i svaki bi bio točan. Pisat ću o ljubavi jer sam spoznala Ljubav. Mislim da svi znate o kome govorim kada pišem velikim slovom. Želim vam reći kako sam ja došla do Ljubavi.
Prije nekoliko godina Bog me pozvao k sebi, da mu se vratim, približim, i to preko ljubavi prema osobi. Ništa se ne događa bez razloga i njegov je plan bio savršen, kao što je i on. Namjerio se da me privuče k sebi i sada, teško da će me išta udaljiti od njega. U početku je krenulo lagano – redovitim nedjeljnim misama (gdje sam i upoznala tu osobu) te raznim drugim aktivnostima i putovanjima. Počela sam više moliti, čitati duhovno štivo, razgovarati s Bogom i zahvaljivati mu na svemu, a poticaj je bio on. Željela sam duhovno napredovati i izgraditi sebe kako bi barem malo bila kompetentna razgovarati s njim.
To je očito bio Božji plan da počne djelovati kroz moj, do tada isprazan i jadan život. To je početak ostatka mog života, života u Kristu i trajat će do kraja mog ovozemaljskog života. Naučila sam da je molitva najbitnija i da je snaga molitve neizreciva. Molite jedni za druge, za ljude koje volite, a još više za one koje ne volite. Ne zaboravite zahvaljivati Gospodinu na svemu što radi za nas i što nas nije i neće nikada napustiti.
U početku nisam shvaćala što Gospodin želi od mene. Molila sam ga za sve i uvijek za njega. Htjela sam da mi približi tu osobu, koja je bila moj poticaj, uzor, motiv i molitva. Moleći za tu osobu, u meni nikada nije umirala nada i vidjela sam da je s razlogom stavljen u moj život – da me dovede pred Boga i da ga slijedim.
Iako je ta osoba danas daleko od mene, ja neprestano zahvaljujem Bogu što ju je stavio u moj život i na taj način me privukao k sebi. Pitam se bih li danas bila ovo što jesam, kakva bih osoba postala i bi li moja vjera ikada oživjela da je Bog odmah uslišao moje molitve i želje? Nikada ne bih naučila biti ustrajna, strpljiva, vjerna i vjerojatno ne bih naučila nesebično voljeti. Ne smijemo Boga požurivati. Sve se događa s pravim razlogom u pravo vrijeme. Božji planovi su puno bolji od naših želja.

Tebi, koji ovo čitaš, želim reći da je ljubav čudesan dar koji primamo od Boga. Počni voljeti! Ja sam pronašla Ljubav preko ljubavi. Možda i tebe Bog poziva preko neke osobe da budeš njegov. Možda u nekoj osobi prepoznaš lice našega Gospodina. Bog je ljubav, a u ljubavi nema straha. Odvaži se jer samo hrabri vole!

Svjedočanstvo je poslano sa web stranice duhos.com

Preporučeno

Leave a Comment