Plava crta
Petak, 3.11.2017.

Facebook Facebook

Share
Like

Mnogo sam razmišljao o tome! Pa oprostio sam svima koji su mi se zamjerili i osjetio sam olakšanje. Kao da je kamen pao s srca! Ali još uvijek me je nešto pritiskalo, kao da nešto fali, nije do kraja rečeno. Nešto što je još uvijek duboko u meni.

Nakon podosta molitve zapitao sam se: Bože, jesi li ti meni oprostio? Kako to da ja to ne osjetim u srcu? Što još fali? Što mi to promiče?
Dođe mi riječ u srce: “Jesi li ti tražio oprost od tih ljudi?” Kao da me grom pogodio! Nisam, jer nisam smatrao to važnim, mnogi bi trebali tražiti oprost od mene!

Nisam u potpunosti shvaćao te riječi, ali su mi ostale u srcu i onako, pomalo me bockale. Pa hajde, onda ću prvi ja tražiti oprost! Skupio sam snage, pomolio se za snagu i prave riječi. I napisao sam poruku.

Čim sam pritisnuo gumb “pošalji”, srce mi je poletjelo, došao je mir i radost! Ostao sam zbunjen jedno 30 minuta, pa zar je tako jednostavno, jedna poruka i nekoliko riječi i mir ti dođe? Zašto sam čekao toliko dugo s time?

“Dijete moje… Ja sam ti oprostio, i ti si oprostio, ali nisi mogao primiti dok se nisi ponizio i tražio oprost od drugih! Ja trebam ponizno srce, koje može primiti ono što mu želim dati.”

Plakao sam i bio sretan još satima!

Bog nas uvijek uči i oblikuje kroz lekcije. Treba nam hrabrosti ići tim putem i mnoge stvari će se kositi s našim mišljenjima i željama, ali On će biti uz nas da nas vodi – samo mu pružite ruke i uživajte!

Bog vas blagoslovio, predragi moji!

Petak, 3.11.2017.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
16
stu.
2017

Tvoja te vjera spasila

Prolazim ulicom. Svi me pljuju, odbacuju me. Niža sam klasa. Odjednom vidim Tebe. Svašta sam…

Plava crta
7
stu.
2017

Bog i po krivim putovima piše ravno

Bio sam jako mlad, na prekretnici života: osnovna škola, upis u srednju. U osnovnoj sam bio odličan učenik,prvi srednje učio, no premalo, i onda šok na polugodištu,zaključena jedinica iz engleskog, za mene smak svijeta.

Plava crta
6
stu.
2017

Božja logika

Božja logika je drukčija od ljudske: „Moje misli nisu vaše misli i puti moji nisu…

Plava crta
1
stu.
2017

Uz svetkovinu Svih svetih: ‘Želim li ja biti svet/sveta?’

Želim li ja biti svet, sveta? U ovom vremenu, kada je svijet ohladnio za ljubav…

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.