Plava crta
Petak, 3.11.2017.

Facebook Facebook

Share
Like

Mnogo sam razmišljao o tome! Pa oprostio sam svima koji su mi se zamjerili i osjetio sam olakšanje. Kao da je kamen pao s srca! Ali još uvijek me je nešto pritiskalo, kao da nešto fali, nije do kraja rečeno. Nešto što je još uvijek duboko u meni.

Nakon podosta molitve zapitao sam se: Bože, jesi li ti meni oprostio? Kako to da ja to ne osjetim u srcu? Što još fali? Što mi to promiče?
Dođe mi riječ u srce: “Jesi li ti tražio oprost od tih ljudi?” Kao da me grom pogodio! Nisam, jer nisam smatrao to važnim, mnogi bi trebali tražiti oprost od mene!

Nisam u potpunosti shvaćao te riječi, ali su mi ostale u srcu i onako, pomalo me bockale. Pa hajde, onda ću prvi ja tražiti oprost! Skupio sam snage, pomolio se za snagu i prave riječi. I napisao sam poruku.

Čim sam pritisnuo gumb “pošalji”, srce mi je poletjelo, došao je mir i radost! Ostao sam zbunjen jedno 30 minuta, pa zar je tako jednostavno, jedna poruka i nekoliko riječi i mir ti dođe? Zašto sam čekao toliko dugo s time?

“Dijete moje… Ja sam ti oprostio, i ti si oprostio, ali nisi mogao primiti dok se nisi ponizio i tražio oprost od drugih! Ja trebam ponizno srce, koje može primiti ono što mu želim dati.”

Plakao sam i bio sretan još satima!

Bog nas uvijek uči i oblikuje kroz lekcije. Treba nam hrabrosti ići tim putem i mnoge stvari će se kositi s našim mišljenjima i željama, ali On će biti uz nas da nas vodi – samo mu pružite ruke i uživajte!

Bog vas blagoslovio, predragi moji!

Petak, 3.11.2017.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
19
ožu.
2018

ZRNO VJERE

Jedna mala kap može preliti čašu, a koliko je vjere potrebno da uzdigne dušu našu?…

Plava crta
16
ožu.
2018

Zapitaj se 27.dana korizme

Iv 7, 1-2.10.25-30 Isus je obilazio po Galileji; nije htio u Judeju jer su Židovi…

Plava crta
11
ožu.
2018

Zapitaj se 4. korizmene nedjelje

Iv 3,14-21 Reče Isus Nikodemu: »Kao što je Mojsije podigao zmiju u pustinji, tako ima…

Plava crta
6
ožu.
2018

Zapitaj se 18. dana korizme

Mt 18, 21-35 Pristupi Petar Isusu i reče: »Gospodine, koliko puta da oprostim bratu svomu…

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.