Zahvaljujući Bogu i sv. Josipu dobio sam posao

by Duhos

“Bog sve na dobro okreće onima koji Ga ljube.” (Rim 8,28)

Prije sam išao u Crkvu, ali to nije bila živa vjera. Bio sam nezaposlen dosta vremena. Uzrok mojoj situaciji vjerojatno je bila kriza, ali i moja udaljenost od Boga, kojemu se nisam ni molio za posao.

Trebalo je dosta vremena da počnem čitati Sveto Pismo i približim se Bogu. Kad sam se konačno opredijelio za Boga, prvi put u životu iskreno sam se pokajao za sve svoje grijehe. Nakon krštenja u Duhu Svetom na duhovnoj obnovi počeo sam se još više približavati Bogu. Zavolio sam Boga i Njegovu Crkvu, te sam počeo i više moliti.

Traženje posla sada se promijenilo. Držao sam se Božjeg obećanja da najprije tražimo Božje kraljevstvo i Njegovu pravednost, a sve ostalo će nam se dodati (v. Mt 6,33). Moje traženje Božjeg kraljevstva je to da budem što više sa Bogom, da čitam i razmatram Sveto Pismo, molim se što više, dopuštam Bogu da me odgaja i mijenja, da idem na sv. misu i radnim danom i da se uvijek trudim tražiti i vršiti samo Božju volju, odnosno širiti Njegovo kraljevstvo. Počeo sam se moliti Bogu i svetom Josipu za posao. Moja molitva bila je otprilike ovakva: “Molim te, Bože, daruj mi posao po svojoj volji jer Ti znaš što je najbolje za mene. Molim te, Bože, i da prihvatim posao koji mi Ti daješ.” Uz molitvu nastojao sam činiti sve što je u mojim mogućnostima da dobijem posao tako što sam se prijavljivao i na natječaje za posao koji su bili za niže obrazovanje od mojeg. Molbe sam pisao tako da sam pitao Boga što On želi da napišem, te sam o tome razmišljao. Nedugo nakon toga dobio sam posao – zahvaljujući Bogu i svetom Josipu.

Vladimir |duhos.com

Preporučeno