Duhovna obnova "Nisi pizza nego sveti čovjek"

by admin

Duhovna obnova osječkih studenata, koju je uz o. Arkadiusza Kraciskog, studentskog kapelana, predvodio fra Velimir Bavrka, održana je u utorak, 10. prosinca u osječkoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda. Fra Velimir je po drugi puta gost osječkih studenata, a njegove tada izrečene simbolične riječi: „Nisi pizza, nego svet čovjek“ urezale su se u srca i sjećanje onih koji su prisustvovali.

O. Krasicki predvodio je uvodnu molitvu i blagoslovio prisutne, a fra Velimir je održao vjeronauk na temu tjelesne čistoće. “Čistoća traži heroje! Za nju je potrebna poslušnost, odricanje i žrtva“, istaknuo je. Kroz vjeronauk je mladima ukazao na problem zaokupljenosti tjelesnom ljepotom, a zanemarivanjem duševne ljepote. Posebno se obratio djevojkama upozorivši ih na nečedno odijevanje. Kao uzor čednosti istaknuo je Blaženu Djevicu Mariju. Također, izazvao je djevojke riječima: „Hajde svog mladića duševno osvoji“, istaknuvši veličinu čistoće duše za koju je najvažnija ispovijed.

Ponavljajući pitanja: „Tko ti je uzor? Tko ti je ideal? Koga slijediš i zašto?“, fra Velimir je želio usmjeriti pogled mladih na Onoga zbog kojeg su doista i došli na duhovnu obnovu. „Nismo rođeni da pužemo kada možemo letjeti. Što će nam Red bull kad Bog daje krila. Radite na čistoći, izazvani ste biti sveti i budite drugačiji na ulicama Osijeka“, poručio je mladima o. Bavrka u svom prepoznatljivom stilu. Susret je nastavljen klanjanjem, a duhovni program obogatio je i slavljenički tim DUHOS-a.

Matea Zlomislić

Foto: Dino Vučemilović Šimunović

Preporučeno

Leave a Comment