Plan rada "Mladi srca Marijina

by admin

Do korizme – čistoća u sljedećim segmentima:

Čistoća:

Srca – slobodno od svih osuda

Nakana – usmjerenost ka dobru i spasenju druge osobe

Ideala – koji te vode ka Kraljevstvu Božjem

Emocija – zdravi osjećaji koji ti omogućuju da prepoznaš osobu koja ti je namijenjena. Kroz ranjene emocije skloni smo ka traženju lažne sigurnosti, potvrde pripadnosti od druge osobe, kao i traženje utočišta od svojih strahova i nesigurnosti u drugoj osobi umjesto u Bogu. Zato u samostalnoj čistoći i predanju Bogu treba izliječiti svoje rane kako bi jednoga dana sa pravom osobom mogli postati jedno tijelo.

Razgovora – kroz zdrave razgovore radimo na vlastitoj izgradnji. Kroz komunikaciju sa drugima spoznajemo svoje slabosti i rane koje tada može prepustiti Bogu da ih liječi, kao što i drugoj osobi možemo ukazati na njene. Isto tako, istinskim dijalogom sa drugom osobom stvaramo dublju povezanost na svim razinama koja kasnije rezultira zdravim i čvrstim brakom. Razgovor i upoznavanje osobe nam omogućuje prepoznavanje prave osobe za nas. Istinski razgovor je molitva dviju osoba kroz koje ih Bog izgrađuje.

Misli – su najteži dio ljudske borbe sa čistoćom. Neke misli čovjek ne može sam kontrolirati, one se jednostavno pojave. Međutim, važno je to da na loše misli nikada ne trebamo pristati, jer ukoliko im se prepustimo padamo u grijeh koji nas vodi ka većim grijesima i čini nas još slabijima. Zato svaku misao koja nije od Boga treba predavati Bogu i odricati je se. Kada svoje misli dovedemo u red i uspijemo njima kontrolirati, kada uspijemo prepoznavati koje su od Boga a koje ne, tada ćemo istinski i dubinski shvatiti ljepotu čistoće i spoznati njezin blagoslov.

ŠTO JE TVOJA DUŽNOST KAO ČLANA OVOG POKRETA?

• Jednom mjesečno zajednički molitveni susret sa izmjenom osobnih iskustava kako bi jedni drugima svojim svjedočanstvom pomogli u kušnjama i bolje se upoznali.

• Kod svakog susreta bi na temelju vlastitih borbi ili problema odredili što ćemo činiti kako bi ih riješili.

• Svjedočenja o čistoći u osnovnim i srednjim školama i rad sa mladima.

• Tribine jednom mjesečno i svaki puta na drugom faksu.

• Svaki dan između 18 i 19h izmoliti jednu Zdravo Mariju na nakanu pokreta.

• Svakodnevno čitanje Sv. Pisma

• Obvezna svakodnevna osobna molitva i molitva za budućeg supružnika

• Molitva devetnice prije blagdana Srca Marijina i Isusova

• Vršenje pobožnosti prvih subota koliko je to moguće.

• Svakodnevni susret s Bogom na SV. Misi – ako je osoba to u mogućnosti činiti.

*Za vrijeme korizme bi prolazili i radili na sljedećim segmentima čistoće:

Prava ljubav prolazi stupnjeve:

– zaljubljenosti

– romantike

– mnoge razgovore

– dobro upoznavanje

– istinitost i iskrenost

– intima u braku

Spolni odnos nije igra niti zabava. Spolnost u Božjem planu za čovjeka nije uključivala robovanje prohtjevima tijela i ovisnosti.

To je SAVEZ. Nosi veliku ODGOVORNOST. Traži ZRELOST i potpuno DARIVANJE. Djeca trebaju biti plod bračne ljubavi, ne slučajnost. Spolni čin je i duhovan čin, ne samo tjelesan. U sebi nosi i duhovnu i duševnu sastavnicu. Jedno si tijelo s drugom osobom, međutim nosiš ju/ ga u sebi, kao i on/ ona tebe. Nakon eventualnoga rastanka tvoj partner/ ica i dalje ostaju u tvome biću, jer ste stvorili SAVEZ. Spolnost je mnogo više od nagona!

Preporučeno

Leave a Comment