Sveta Misa i klanjanje u studenom za obitelj

by admin

Dana 26.11., kao i svakog poslijednjeg utorka u mjesecu u ak. godini 2013./2014., održano je studentsko klanjanje kojemu je prethodila sveta Misa. Susret je vodio studentski kapelan p. Arkadiusz Krasicki, CSSp. 

Ovakav susret održao se sada već drugi put u osječkoj Župi svetih Ćirila i Metoda gdje su studenti svoje molitve prikazali za sadašnje i buduće obitelji. Svatko je svoje nakane mogao napisati i na papir, te donijeti u košaru ispred oltara, kako bi u zajedništvu molili jedni za druge.

Pater Arek u propovijedi se dotaknuo aktualnih društvenih rasprava o braku i obitelji, ohrabrivši studente da čuvaju i brane vrednote koje imaju usađene u sebi, ali isto tako da poštuju tuđe. Potaknuo ih je na izlazak na referendum početkom prosinca jer je to njihova građanska, ali i moralna, etička i katolička dužnost.

Nakon Mise uslijedilo je klanjanje na kojem su okupljeni zahvaljivali Gospodinu na svojim obiteljima, ali i molili za njih. Svetu Misu i klanjanje animirao  je slavljenički tim DUHOS-a.

Sljedeći susret je idući utorak, 3. prosinca, a pater Arek započet će vjeronauk na temu čistoće, o kojoj će se razmatrati kroz cijelo došašće.

Matea Z.

Foto: Tea Pejić/TeiTo

Preporučeno

Leave a Comment