Plava crta
Srijeda, 10.06.2015.

Facebook Facebook

Share
Like

Studentski kapelan Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, p. Arkadiusz Krasicki, CSSp u suradnji sa udrugom DUHOS, treći put dodijelio je jedinstvenu „Nagradu studentskog kapelana za humanitarno i etično ponašanje studenata, djelatnika i organizacija Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku“. Natječaj je bio otvoren od Uskrsnog ponedjeljka do svetkovine Duhova (6.4.-24.5.2015.). Svečana dodjela upriličena je nakon studentskog vjeronauka i klanjanja 9. lipnja 2015. godine, u osječkoj Župi sv. Ćirila i Metoda.

Ovom nagradom želi se dati priznanje pojedincima i organizacijama koje svojim predanim radom doprinose stvaranju pozitivnog okruženja i boljitka Sveučilišta i šire zajednice. Želi se iskazati važnost humanitarnog i etičnog ponašanja u društvu, te doprinijeti stvaranju socijalnog povjerenja nagrađujući pojedince i sveučilišne organizacije čije djelovanje predstavlja poželjan oblik ponašanja. Prilika je to da se na jedinstven način pokaže zahvalnost i divljenje onima koji se nesebično zalažu za humane vrijednosti u društvu, napose osječkom Sveučilištu.

Od primljene četiri nominacije, sve četiri zadovoljile su minimalno jedan od kriterija (navedeno pod Kriteriji u tekstu natječaja objavljenom na portalu DUHOS, te mrežnim stranicama sastavnica Sveučilišta) u razdoblju od siječnja 2014. zaključno sa veljačom 2015., te nisu bile podnešene osobno.

Sljedećim nominiranim osobama dodijeljena su priznanja studentskog kapelana:

  • dr.sc. Sanji Nikčević (Umjetnička akademija u Osijeku), za promicanje sinteze vjere, znanosti i umjetnosti umjetničkim i profesionalnim radom;
  • Jasni Kraljičak, mag. ing. agr. (Poljoprivredni fakultet u Osijeku), za angažman u humanitarnim aktivnostima, te organizaciji istih, te pomoć pri radu karitativne sekcije Udruge Duhos;
  • Udruzi studenata Građevinskog fakulteta Osijek, za humanitarni rad i volontiranje u više akcija.

Prva nagrada za humanitarno i etično ponašanje studenata, djelatnika i organizacija Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku dodijeljena je Ivi Šimunović, studentici Pravnog fakulteta u Osijeku za angažman u brojnim humanitarnim aktivnostima Pastorala studenata osječkog Sveučilišta.

P. Arek Krasicki, CSSp zahvaljuje svima koji su se iskazali humanitarnim i etičnim ponašanjem, te promicanju evanđeoskih vrijednosti u društvu. Zahvalio je i svima koji su podržali dodjelu ove nagrade, te je čestitao dobitnicima. Iako je ova nagrada samo simbolična zahvala onima koji su istaknuti u svom angažmanu za boljitak sveučilišne i šire zajednice, neka bude primjer poželjnog oblika ponašanja i važnosti sebedarja, te bude i zahvala svima onima koji u skrovitosti vlastite svakodnevnice nesebično daruju svoje vrijeme i talente drugima, istaknuto je iz udruge DUHOS.

S.D. | duhos.com

Srijeda, 10.06.2015.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
18
velj.
2018

Dar svjetlosti

Čuvaj dar svjetlosti, koji nosiš u svom srcu da ne nastane tama koja može sve…

Plava crta
14
velj.
2018

Pokušaj iznova

Zaroni potpuno u Boga da poludiš od radosti razmatrajući što je Božje milosrđe i njegova…

Plava crta
16
sij.
2018

Pjesma nad pjesmama

„Pjesma nad pjesmama“ poetsko je djelo stare hebrejske književnosti koje je uvršteno u biblijski kanon….

Plava crta
15
sij.
2018

Radost vjere u Isusa Krista

Bog je živ! To je jedina istina koju sam spoznala do sada. Nakon toliko godina…

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.